ΣΤΙΒΟΣ

Το τέλος είναι κοντά για την Ισινμπάγεβα

Το τέλος είναι κοντά για την Ισινμπάγεβα

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα υποστήριξε πως σε δύο χρόνια θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Η Ρωσίδα βλέπει... πολύ ψηλά το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα θα ολοκληρώσει τις πτήσεις στους αιθέρες σε δύο χρόνια. Η σπουδαιότερη αθλήτρια στο επί κοντώ των γυναικών δήλωσε πως σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση σε δύο χρόνια.

Προηγείται η κατάκτηση του τρίτου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στην καριέρα της, το καλοκαίρι στο Λονδίνο και βέβαια η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ.

" Όταν βρίσκομαι στους αγώνες, σκέφτομαι, Θεέ μου είναι τόσο εύκολο. Γιατί δεν μπορεί να είναι συνέχεια το ίδιο; Μόλις όμως κατέβω από το βάθρο, σκέφτομαι "είμαι τόσο κουρασμένη για να προπονηθώ". Αποφάσισα πως θα συνεχίσω δύο χρόνια ακόμη και μετά θα σταματήσω. Η προπόνηση είναι δύσκολη. Κάθε χρόνο το σώμα μου μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να προετοιμαστώ για τη διοργάνωση. Απολαμβάνω τους αγώνες περισσότερο από τις προπονήσεις", δήλωσε η Ισινμπάγεβα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 29χρονη "τσαρίνα των αιθέρων" δηλώνει την πρόθεση της να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το 2014. Ας μη ξεχνάμε πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2014 στον ανοιχτό στίβο θα γίνει στη Μόσχα για πρώτη φορά και εκεί θέλει να πει το αντίο η Ισινμπάγεβα.

Έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της μετά τη νίκη της στο παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης και το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στη Στοκχόλμη.

" Ο μεγαλύτερος μου αντίπαλος στο Λονδίνο θα είναι ο εαυτός μου, γιατί γνωρίζω πόσο ψηλά μπορώ να πηδήξω και γνωρίζω πως αυτό το ύψος είναι αδύνατο να φτάσουν οι αντίπαλοι μου. Ο προπονητής μου (Γεβγένι Τροφίμοβ) λέει πως μπορώ να περάσω τα 5.10μ. και με την προετοιμασία που κάνω, μπορώ να περάσω τα 5,10μ". Το παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο είναι 5,06μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ