ΣΤΙΒΟΣ

"Τίτλοι τέλους" για τον τεράστιο Θόρκιλντσεν

"Τίτλοι τέλους" για τον τεράστιο Θόρκιλντσεν

Ένας από τους κορυφαίους ακοντιστές όλων των εποχών, ο Αντρέας Θόρκιλντσεν από τη Νορβηγία, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την δράση (VIDEO).

Την απόφασή του να τερματίσει την τεράστια καριέρα του πήρε ο Αντρέας Θόρκιλντσεν. Ο Νορβηγός θρύλος του ακοντισμού, ανακοίνωσε ότι βάζει "τίτλους τέλους" και σε κάθε περίπτωση φεύγει γεμάτος από διακρίσεις και δόξα. Ένα τοτέμ του κλασικού αθλητισμού...

Ο 34χρονος πρωταθλητής, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε και για το λόγο αυτό αποφάσισε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να σταματήσει.

Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αθλητής που έγινε Ολυμπιονίκης (2004, 2008), πρωταθλητής κόσμου (2009) και πρωταθλητής Ευρώπης. Αν μη τι άλλο, επιτεύγματα που αποδεικνύουν την κλάση του και το μέγεθός του.

Το ατομικό του ρεκόρ σημειώθηκε στο Όσλο το 2006 και είναι 91 μέτρα και 59 εκατοστά, όντας στην 7η θέση όλων των εποχών, μια θέση κάτω από τον δικό μας, Κώστα Γκατσιούδη (91 μέτρα και 69 εκατοστά). Μάλιστα, δεν έχει υπάρξει άλλος από το 2000 και έπειτα που να έχει οκτώ βολές πάνω από τα 90 μέτρα.

"Αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ακοντιστής", πόσταρε στο Instagram και συνέχισε: "Ήταν μια ευχάριστη διαδρομή. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ όποιον με βοήθησε στην πορεία μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ