Τα όρια και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου

Τα όρια και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει 7-12 Αυγούστου και πρέπει να πιάσουν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες μέχρι τις 30 Ιουλίου 2018.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου είναι το κορυφαίο γεγονός του 2018 και η αγωνιστική πρόκληση για μεγάλη μερίδα Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε τα όρια συμμετοχής στη διοργάνωση που θα γίνει 7-12 Αυγούστου, στο στάδιο όπου το 2009 έγινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού, όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, δίνει την ευκαιρία στους νέους αθλητές (γεννημένοι το 1995 και νεότεροι) να εξασφαλίσουν θέση στην ομάδα διεκδικώντας τα όρια της ΕΑΑ.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις

1. Τα όρια συμμετοχής θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1 Ιανουαρίου 2018 έως 30 Ιουλίου 2018

2. Μόνο για την συμμετοχή στον Μαραθώνιο θα ισχύσουν και όρια Ημιμαραθωνίου τα οποία θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί έως 31/5/18 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ. Σε περίπτωση που κανένας αθλητής-τρια δεν επιτύχουν όρια συμμετοχής τότε θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μόνο ο νικητής και η νικήτρια του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.

3. Τρείς (3) το πολύ αθλητές από κάθε χώρα μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε αγώνισμα εξαίρεση για μία (1) ακόμα θέση σε περίπτωση Wild card και στον Μαραθώνιο όπου μπορούν να συμμετέχουν έως και 6 αθλητές-τριες).

4. Αν το όριο το έχουν πετύχει πάνω από (3) αθλητές πηγαίνουν εκείνοι που έχουν την καλύτερη επίδοση και έχουν επιβεβαιώσει αυτήν κατά την διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α/Γ 14-15/7/18.

5. Η επίτευξη του ορίου πρέπει απαραίτητα να γίνει το 2018 (σε αγώνες κλειστού ή ανοιχτού στίβου) και πρέπει να έχει επιτευχθεί σε πιστοποιημένους αγώνες, εκτός της Ελλάδος από την ΕΑΑ & την IAAF & εντός της Ελλάδας από τον ΣΕΓΑΣ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διοργάνωση να έχει «Ντόπινγκ-Κοντρόλ»

6. Για τα όρια τα οποία έχουν επιτευχθεί στον κλειστό στίβο πρέπει να γίνει επιβεβαίωση στον ανοιχτό στίβο σε επίσημες διοργανώσεις.

7. Για να αναγνωρισθεί μια επίδοση ως όριο πρόκρισης, όσον αφορά τα δρομικά αγωνίσματα θα πρέπει να επισυνάπτεται το Φώτο-Φίνις, καθώς και να αναγράφεται η ταχύτητα του ανέμου όταν πρόκειται για αγωνίσματα που το παραπάνω στοιχείο λαμβάνεται υπ’ όψη για την αναγνώριση της επίδοσης.

8. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δικαιούνται επίσης συμμετοχή οι κάτωθι:

Οι τρεις πρώτοι/ες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10.000 ανεξάρτητα αν έχουν πετύχει το όριο συμμετοχής.

Οι προηγούμενοι πρωταθλητές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με wild-card.

Οι τρεις πρώτοι/ες αθλητές-τριες στα Ευρωπαϊκά Premium-meetings και ο πρώτος στα European classic meetings . Αυτό ισχύει μόνο για τα αγωνίσματα που είναι μέρος του επίσημου προγράμματος των μίτινγκς. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις οι αθλητές γίνονται δεκτοί αλλά η συμμετοχή τους είναι στην διακριτική ευχέρεια των κριτηρίων της ομοσπονδίας.

Οι τρεις πρώτοι/ες του IAAF World race Walking Cup για τα 50 χλμ βάδην.

Oι τρεις πρώτοι/ες του IAAF Combined Events Challenge για τα σύνθετα.

Οι αγώνες επίτευξης ορίων (με την προϋπόθεση να έχουν ντόπινγκ κοντρόλ)

1. Πανελλήνια πρωταθλήματα Α/Γ ανοικτού και κλειστού στίβου.

2. Βαλκανικό πρωτάθλημα Α/Γ- Ε/Ν ανοικτού και κλειστού στίβου καθώς και βαλκανικό βάδην.

3. Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

4. Μίτινγκ στην Ελλάδα (Παπαφλέσσεια- Βενιζέλεια-Χανιά 2018-Women-Gala-Street Pole Vault- Μίτινγκ αλμάτων Καλλιθέα 2018) .

5. Διεθνή μίτινγκ IAAF-EAA μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ.

6. Επίσημοι και πιστοποιημένοι αγώνες στο Kολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

7. Εθνικά πρωταθλήματα ξένων χωρών με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο ομοσπονδιών.

8. Ελληνικά Γκραν Πρι (ΣΕΓΑΣ).

9. Επώνυμοι αγώνες στην Ελλάδα. (Σπανίδεια-Σιθώνεια- Φεστιβάλ ρίψεων Τρίπολη)

 

* Οι 16 καλύτερες ομάδες  από το άθροισμα των 2 καλύτερων επιδόσεων το 2017-2018

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αποκλειστικό για Novartis: Το μανιφέστο του Πληροφοριοδότη Β'

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 24/7: Ο "πληροφοριοδότης Β'", πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος κατέθεσε στο FBI και μίλησε για τις εμπειρίες του σχετικά με τις μίζες της εταιρείας, αποκαλύπτει μέσω του δικηγόρου του, γιατί αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή

Η απίστευτη ιστορία του Νίκου Μαχλά

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας και θυμίζει την απίστευτη ιστορία του Νίκου Μαχλά, που κατάφερε κάτι μοναδικό στην καριέρα του.

Αποκαλύφθηκε το μυστήριο της 'πύλης του Άδη' - Γιατί πέθαινε ό,τι την πλησίαζε

Όχι δεν ήταν η θανατηφόρα ανάσα του θεού του κάτω κόσμου ή του Κέρβερου - Η επιστημονική απάντηση για το "πέρασμα στον κάτω κόσμο"

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης έχει αλλάξει ομάδα

Ο ηθοποιός που θα μας θυμίζει για πάντα το 'Είμαστε στον Αέρα' βγήκε στον αέρα του Rec.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24