Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο κλειστού στο Μπέρμιγχαμ

Τα όρια και οι προϋποθέσεις για το Παγκόσμιο κλειστού στο Μπέρμιγχαμ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ (1-4/3) είναι το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα και ένα από τα σημαντικότερα του 2018. Αυτά είναι τα όρια και οι προϋποθέσεις.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ (1-4/3) είναι το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα και ένα από τα σημαντικότερα του 2018.

Η βρετανική πόλη φιλοξενεί για δεύτερη φορά τη διοργάνωση, αρκετά χρόνια από το μακρινό 2003 και ευελπιστεί σε μια εξίσου καλή διοργάνωση. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διοργάνωση, καθώς και τα όρια συμμετοχής, που είναι ίδια με εκείνα της IAAF.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, που προωθεί τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια ομοσπονδία, με στόχο να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το προϊόν της, στη φετινή διοργάνωση θα γίνουν απευθείας τελικοί σε έξι αγωνίσματα.

Η ομοσπονδία αποφάσισε πως σε αυτά τα αγωνίσματα (ύψος Α/Γ, επί κοντώ Α/Γ, μήκος Α/Γ τριπλούν Α/Γ, σφαιροβολία Α/Γ, 3.000 μ. Γ) πως τα όρια θα ισχύσουν από την 1/1/2017. Αυτό σημαίνει πως ήδη τρεις αθλητές μας, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Μίλτος Τεντόγλου, έχουν ήδη τις απαραίτητες επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα αγωνίσματα οι αθλητές και αθλήτριες μας θα πρέπει να διεκδικήσουν τα όρια από την 1 Ιανουαρίου του 2018.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Τα όρια συμμετοχής θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1/1/2017 μέχρι και τις 19/2/2018 ΜΟΝΟ για τα αγωνίσματα που θα γίνουν απευθείας τελικοί (Ύψος Α/Γ- Επί κοντώ Α/Γ- Μήκος Α/Γ- Τριπλούν Α/Γ- Σφαιροβολία Α/Γ, 3.000 μ. Γ). Σε περίπτωση που τα όρια έχουν επιτευχθεί το 2017 είναι απαραίτητο ο αθλητής-τρια να πιστοποιήσει την καλή του αγωνιστική κατάσταση.

Για τα υπόλοιπα αγωνίσματα τα όρια συμμετοχής πρέπει να επιτευχθούν από 1/1/18 έως 19/2/18 στις παρακάτω διοργανώσεις:

Α) Ημερίδες κλειστού στίβου ΣΕΓΑΣ- ΣΕΦ 21/1/2018 και 26/1/2018.

Β) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου 10-11/2/2018.

Γ) Διεθνή μίτινγκ της ΙΑΑF και ΕΑΑ ή στο IAAF World Indoor Tour (με έγκριση ή ενημέρωση του Τομέα Εθνικών Ομάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η διοργάνωση υπηρεσία Ντόπινγκ-κοντρόλ.

Δ) Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ 17-18/2/2018.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν (2) αθλητές-τριες, ανά αγώνισμα από κάθε χώρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, που ένας αθλητής-τρια πετύχει επίδοση που αποτελεί όριο πρόκρισης θα πρέπει να περάσει από έλεγχο Ντόπινγκ στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Επίσης η IAAF ανακοίνωσε τα παρακάτω:

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα του World Indoor Tour προκρίνονται αυτόματα με Wild Card της IAAF και με την σύμφωνη γνώμη της οικείας ομοσπονδίας.

Στα σύνθετα αγωνίσματα θα συμμετάσχουν 12 αθλητές-τριες ως εξής:

Α) Ο νικητής-τρια του 2017 του Combined Events Challenge

Β) Οι 5 καλύτερες επιδόσεις του 2017 (έως 31/12/17) περιορισμένες σε έναν αθλητή ανά χώρα,

Γ) Οι 5 καλύτερες επιδόσεις το 2018 (έως 12/2/18) και

Δ) Έναν αθλητή αθλήτρια που θα καλέσει κατά την κρίση της η IAAF.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

INFOGRAPHIC

Τα υποβρύχια της Μεσογείου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας

Ποια είναι η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα υποβρύχια στην Ευρώπη και ποιες είναι οι οκτώ χώρες της Μεσογείου που έχουν στην κατοχή τους

To Skroutz δεν θέλει να γίνει Google

Μπήκαμε στα γραφεία της εταιρείας και μάθαμε από πρώτο χέρι πώς είναι τελικά να δουλεύεις εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόλαση στο Αφρίν: Στο έλεος λεηλασιών και καταστροφών από τους 'απελευθερωτές΄ του Ερντογάν

Οι δυνάμεις που κατέλαβαν την πόλη αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, μεταφέροντας ότι λεηλατούν εκτός πόλης με κομβόι φορτηγών

Τα τατουάζ των Eλληνίδων που βάζουν μπουρλότο στο Instagram

Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον insta ήλιο. Ειδικά ότι αφορά καυτή σάρκα + ευφάνταστο μελάνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24