ΣΤΙΒΟΣ

Στον τελικό Καραλής και Μαγκούλια

Στον τελικό Καραλής και Μαγκούλια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των νεαρών Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ της Τιφλίδας συνεχίζονται και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων.

Ο Εμμανουήλ Καραλής αγωνίστηκε στον προκριματικό του επί κοντώ και με ένα και μόνο άλμα πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής. Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 4,80 μ., ύψος στο οποίο και σταμάτησε ο πήχης.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου δεν χρειάστηκε να κάνει άλλο άλμα και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου έχει ως βασικό στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου κι αν είναι δυνατόν μια επίδοση που θα βελτιώνει την κορυφαία όλων των εποχών παγκοσμίως, στους Παίδες.

Στον προκριματικό του επί κοντώ συμμετείχε και ο Γιάννης Κυριαζής, ο οποίος ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,20μ. και 4,40 μ. κι έπειτα απέτυχε στα 4,55 μέτρα.

Τον καλύτερο της εαυτό έβγαλε η Μαρία Μαγκούλια στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Η αθλήτρια έστειλε τη σφαίρα στα 17,32 μ και προκρίθηκε στον τελικό. Παράλληλα καταφερε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο ισοφάρισε φέτος με τη βολή της στα 16,19 μ (την ιδια επίδοση εχει η Σοφία Ορφανιώτου απο τις 20/5/95). Η νεαρή προκρίθηκε στον αυριανό τελικό με την δεύτερη επίδοση, αφού την καλύτερη βολή του προκριματικού είχε η Ιταλίδα Τζιαμπίετρο με 17,38 μ. και έβαλε τις βάσεις για διάκριση.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον προκριματικό των 400 μ. εμπ. ο Αρης Δρίτσας. Ο νεαρός αθλητής κάνοντας συντηρητική κούρσα τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του με 53.49 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Σαββάτου με την δεύτερη καλύτερη επίδοση. Ο Δρίτσας ταξίδεψε στην Τιφλίδα με 52.71, επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται ακόμη και τον τελικό.

Με ατομικό ρεκόρ ξεκίνησε την ημέρα η Ηρώ Συνολάκη, που προσγειώθηκε στα 5,16 μ. και βελτίωσε το 5,11 μ. των Τρικάλων. Η αθλήτρια έχει μπροστά της τον ακοντισμό, αγώνισμα που δεν είναι από τα δυνατά της, αλλά και τα 800 μ., όπου θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς. Μετά το πέντε αγωνίσματα η αθλήτρια είναι στην 14η θέση με 3.976 βαθμούς.

Στον προκριματικό των 800 μ. αγωνίστηκαν οι δύο πρωταθλητές μας. Ο Χαρίδημος Ξενιδάκης έμεινε όγδοος στη σειρά του με 2.03.38 και ο Βασίλης Κοπανάς έβδομος στην δεύτερη προκριματική σειρά με 1.55.34 και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ