ΣΤΙΒΟΣ

Σοκ με Δεβετζή!

Σοκ με Δεβετζή!
INTIME SPORTS

Με αποκλεισμό δύο ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τιμώρησε η IAAF την "χάλκινη" Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Πηγή Δεβετζή.

Τίποτα δεν μένει κρυφό για πολύ! Η Πηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα από την παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF).

Tο όνομα της κατόχου δύο ολυμπιακών μεταλλίων στο τριπλούν εντοπίστηκε στη λίστα των τιμωρημένων αθλητών της IAAF, καθώς "απέτυχε να δώσει δείγμα" σε αιφνιαδιαστικό έλεγχο της WADA το 2009 στην Ουκρανία όπου έκανε προετοιμασία.

Η ποινή της άλτριας από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε να τρέχει τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2012.

Δηλαδή η Δεβετζή που εξέφρασε τη διάθεση να συνεχίσει να αγωνίζεται σε συνάντηση της προ ολίγων μηνών με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή χάνει κάθε δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι 35 χρονών και μάλλον ολοκληρώθηκε η καριέρα της.

Ο ΣΕΓΑΣ καλείται να δώσει απαντήσεις, αφού στην ομοσπονδία έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για την υπόθεση. Η IAAF πήρε την κατάσταση στα χέρια της, όταν η Δεβετζή έδειξε διάθεση να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, όποτε κι αν τη μάθουμε ένα είναι δεδομένο, ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχασε την κορυφαία εκπρόσωπο του τα τελευταία χρόνια.

Σεβαστής: "Αρμόδια είναι η IAAF"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση της Πηγής Δεβετζή επρόκειτο να εξεταστεί από την δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, αλλά η IAAF ήταν εκείνη που αποφάσισε να την προωθήσει η ίδια και να καταλήξει στην τιμωρία της Ελληνίδας αθλήτριας.

"Είναι μία υπόθεση που εκκρεμεί από το Μάιο του 2009. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης.

Επρόκειτο να εισαχθεί στη δικαστική μας επιτροπή, αλλά η IAAF αποφάσισε να προχωρήσει εκείνη την εξέταση της υπόθεσης και την επιβολή της ποινής.

Αφενός εκφράζω τη λύπη μου για το συμβάν και το αποτέλεσμα, ωστόσο ως ομοσπονδία δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδια για να δώσει απαντήσεις είναι η IAAF", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Σεβαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ