ΣΤΙΒΟΣ

Πήγε τελικό ο Τσάτουμας

ΑΖ
ΑΖ INTIME SPORTS

Ο Λούης Τσάτουμας θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα την Παρασκευή (6/3, 18.55).

" Αν σκέφτομαι κάτι γι' αυτή τη διοργάνωση είναι μια θέση στον τελικό", είχε δηλώσει ο Λούης Τσάτουμας πριν από την αναχώρηση της εθνικής ομάδας στίβου για την Πράγα. " Αν φτάσεις εκεί όλα είναι ανοιχτά και πιθανά", είχε προσθέσει ο Μεσσήνιος άλτης.

Στον προκριματικό του μήκους ο Τσάτουμας προκρίθηκε στον τελικό στην έκτη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Το άλμα που του έδωσε την πρόκριση μετρήθηκε στα 7,90μ. μακριά από το 8,05μ. που έχει κάνει φέτος και του δίνει την τρίτη θέση ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Σχεδόν και οι 24 άλτες που συμμετείχαν στον προκριματικό αντιμετώπισαν προβλήματα με τη βαλβίδα και κανείς τους δεν πλησίασε το όριο (8 μέτρα). Ο Τσάτουμας υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Βασιλικού έκανε το 7,90 στη δεύτερη προσπάθεια του. Στο πρώτο του άλμα δεν βρήκε καν τη βαλβίδα και κούνησε απογοητευμένος το κεφάλι του με το αποτέλεσμα, 7,62μ.

Αγωνιζόμενος ανάμεσα στους τελευταίους ο Τσάτουμας δεν επιχείρησε καν να κάνει το τρίτο άλμα. Στον τελικό της Παρασκευής (6/3, 18.55) ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ θα διεκδικήσει το δεύτερο του μετάλλιο μετά το 2007. Οι ελπίδες του αυξήθηκαν μετά τον αποκλεισμό του κορυφαίου φέτος Ευρωπαίου, Γάλλου Καφετιέ Γκομίζ με 8,18μ.

Οι αγώνες μεταδίδονται από το Eurosport, ενώ υπάρχει live streaming της διοργάνωσης μέσω της Eurovision (Eurovisionsports.tv).

Οι φιναλίστ του τελικού:

1.Μικέλ Τορνέους (Σουηδία) 7,97μ.

2.Αντρέας Ότερλινγκ (Σουηδία) 7,96

3.Πάβελ Σάλιν (Ρωσία) 7,94

4.Λούης Τσάτουμας (Ελλάδα) 7,90

5.Ζαν-Μαρί Οκούτου (Ισπανία)μ 7,86

6.Ράιν Κασκ (Εσθονία) 7,82

7.Άλιν Καμαρα (Γερμανία) 7,79

8.Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,79

Το άλμα του Λούη Τσάτουμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ