ΣΤΙΒΟΣ

Πέρασε στην αντεπίθεση η Ισινμπάγεβα

Πέρασε στην αντεπίθεση η Ισινμπάγεβα

Η Γέλενα Ισινμπάγεβα σε συνέντευξη που παραχώρησε πέρασε στην αντεπίθεση και έβαλε κατά της IAAF και της WADA για την υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία.

Είναι μία από τους αθλητές και τις αθλήτριες που χωρίς να έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τα όσα έχουν γίνει στη Ρωσία. Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί στα μέσα του Ιουνίου, ωστόσο η υπομονή της Γέλενα Ισινμπάγεβα εξαντλήθηκε.

Η σπουδαία αθλήτρια του επί κοντώ παραχώρησε συνέντευξη στο "RT" και έβαλε κατά της IAAF και της WADA. "Θέλω να πω στο συμβούλιο της IAAF και στη WADA ότι πρέπει να ακούσουν ένα πράγμα. Πρέπει να αντιμετωπίσουν κάθε υπόθεση ξεχωριστά.

Αθλητές οι οποίοι παραβίασαν τους κανόνες παίρνοντας απαγορευμένες ουσίες πρέπει να αποβάλλονται. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Οι αθλητές όμως που είναι καθαροί για χρόνοι πρέπει να τους επιτραπεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ποτέ δεν έχω παραβεί τους κανόνες. Πάντα ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι καθαρή. Αγωνίζομαι σε διεθνές επίπεδο εδώ και 20 χρόνια και έχω αγωνιστεί σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και έχω σπάσει 30 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι κανένα από αυτά τα 30 ρεκόρ δεν έχει γίνει επί ρωσικού εδάφους. Έχω περάσει από ελέγχους σε πολλές χώρες και όλα ήταν αρνητικά. Εν κατακλείδι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πάρει αυτό που δικαιούμαι" τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στο εάν τελικά θα δικαιωθεί είπε: "Είμαι πεπεισμένη ότι 100% θα κερδίσω την υπόθεση. Σε ό,τι αφορά το σκληρό ύψος της δήλωσης μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ και τόσο καιρό η υπόθεση παραμένει άλυτη. Έχασα ήδη όλες τις χειμερινές διοργανώσεις. Αθλητές από άλλες χώρες έχουν την ευκαιρία να προπονούνται και να κάνουν παγκόσμια ρεκόρ και εγώ δεν μπορώ να το κάνω γιατί κάποιοι αθλητές της χώρας μου παραβίασαν του κανόνες της WADA και πρέπει να τιμωρηθώ και εγώ μαζί με αυτούς.

Βλέπουμε άλλους καθαρούς αθλητές από άλλες χώρες να αγωνίζονται κανονικά και εγώ να κάθομαι στο σπίτι μου και να περιμένω μέχρι η IAAF και η WADA να αποφασίσουν. Δεν βλέπω καμία σύνδεση και συνεχίζω να εκνευρίζομαι.

Δεν θα αποδεχθώ μία κατάσταση στην οποία έχω τιμωρηθεί για λάθη άλλων ανθρώπων".

Στη συνέχεια αντεπιτέθηκε υπερασπιζόμενη τους όλους τους καθαρούς Ρώσους αθλητές: "Γιατί όλοι κοιτούν τη Ρωσία; Το ντόμπινγκ είναι ένα παγκόσμιο θέμα. Η Ρωσία εμπλέκεται, αλλά δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Αν όντως θέλουν να καταπολεμήσουν το ντόμπινγκ θα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να κοιτάξουν και προς άλλες κατευθύνσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι μία οργανωμένη επίθεση κατά της Ρωσίας διοργανωμένη από κάποιον. Κλείνουν τα μάτια σε αυτά που κάνουν άλλες χώρες και η Ρωσία δέχεται επιθέσεις σε μόνιμη βάση.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η προπόνηση και το να παίρνω μέρος σε αγώνες είναι μία πηγή εσόδων για εμένα. Από τη στιγμή που δεν με αφήνουν να το κάνω χάνω το εισόδημα μου και επίσης χάνω χορηγίες που θα μπορούσα να είχα υπογράψει εάν αγωνιζόμουν.

Άλλοι αθλητές δεν έχουν να κάθονται μπροστά στα Μέσα ενημέρωσης και να προσπαθούν να "καθαρίσουν" του εαυτούς από κατηγορίες που αφορούν άλλους αθλητές. Κάνουν προπόνηση κάθε ημέρα, συμμετέχουν στο Diamond League και βγάζουν τα προς το ζην τους την ώρα που εγώ περνάω την ώρα μου και είμαι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσω τα λάθη που κάποιοι άλλοι έκαναν. Ακόμα και εάν πάμε θα είναι μία αποτυχία.

Όλα όσα ονειρεύτηκα ήταν το να κερδίσω τρεις φορές το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ξεπεράσω τα 5.15.μ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ