ΣΤΙΒΟΣ

Πέντε Έλληνες στο Μπέρμιγχαμ

Πέντε Έλληνες στο Μπέρμιγχαμ
INTIME SPORTS

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Κώστας Μπανιώτης, ο Αντώνης Μάστορας και ο Γιώργος Τσάκωνας συμμετέχουν το Σάββατο (21/2) στο βρετανικό μίτινγκ.

Στο Μπέρμιγχαμ (Σάββατο, 21/2) μεταφέρεται το αγωνιστικό ενδιαφέρον, σε μία από τις τελευταίες δυνατές στάσεις πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας. Εκεί θα είναι για να αγωνιστούν πέντε Έλληνες πρωταθλητές, οι οποίοι θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Νικόλ Κυριακοπούλου δύο εικοσιτετράωρα από τo 4,76 μ. της Στοκχόλμης. Στο επί κοντώ ξεχωρίζουν ακόμη η Φαμπιάνα Μούρερ και η Μέρι Σάξερ, που επίσης συμμετείχαν στο XL- Galan.

Διπλή εκπροσώπηση θα υπάρξει στο ύψος των ανδρών, με τους Κώστα Μπανιώτη και Αντώνη Μάστορα. Ο Μπανιώτης έχει ξεπεράσει ήδη τα 2,28 μ. και ψάχνει ένα άλμα πάνω από τα 2,30 μ., επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες του και θα του επιτρέψει να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στην Πράγα.

Από την άλλη, ο Μάστορας, έχει ήδη ανέβει το φράγμα των 2,30 μ. και αυτό που θέλει είναι να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.

Ο Μάστορας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δοκίμασε στα 2,34 μ., ύψος που έδειξε πως μπορεί να «νικήσει». Στο ύψος ξεχωρίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 στην Οσάκα, Ντόναλτ Τόμας, με φετινό 2,31 μέτρα. Μια εμφάνιση καλύτερη από αυτήν της Στοκχόλμης, όπου βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό θα επιδιώξει ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπόδια. Ο πρωταθλητής μας θα έχει την ευκαιρία να κάνει γρήγορη κούρσα και να απειλήσει ακόμη και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (7.60).

Στο μήκος ο Γιώργος Τσάκωνας θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 7,60 μ. κι αν είναι δυνατό να κυνηγήσει και το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, το οποίο είναι 7,95 μέτρα

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ