ΣΤΙΒΟΣ

Οι αναμνήσεις της Βλάσιτς

Οι αναμνήσεις της Βλάσιτς

Η αθλήτρια του ύψους, Μπλάνκα Βλάσιτς, θυμήθηκε την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αναφέρθηκε στις πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησε από εκείνη τη διοργάνωση στη Χιλή.

Έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην τεράστια καριέρα της. Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 14 χρόνια από όταν η Μπλάνκα Βλάσιτς κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η 30χρονη σήμερα αθλήτρια του επί κοντώ μίλησε στην επίσημη σελίδα της IAAF για τη διοργάνωση στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Αρχικά, όταν θυμήθηκε το πως έζησε εκείνη τη διοργάνωση είπε: "Ήμουν τυχερή που αγωνίστηκα στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ λίγο πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στη Χιλή. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε σημαντικά. Δεν είχα το άγχος του αγώνα μόνο μια αγωνία πριν από τη διοργάνωση"

Αυτό το χρυσό μετάλλιο για μένα και την ομάδα μου ήταν η επιβεβαίωση ότι βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι. Μου έδωσε έξτρα ώθηση και κίνητρο για να συνεχίσω, αλλά άλλαξε και τη ζωή μου σε ό,τι αφορά την έκθεσή μου στη δημοσιότητα.

Τώρα που το σκέφτομαι ήταν από εκείνες τις στιγμές στη ζωή σου που καθορίζουν το μέλλον σου. Δεν ζεις πολλές από αυτές".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συναισθήματα που ένιωσε τότε, αλλά και στα όσα έζησε τόσο στη Χιλή όσο και στην Τζαμάικα: "Ένιωσα υπερήφανη που εκπροσωπούσα τη χώρα μου και αγωνιζόμουν για αυτήν. Ένα από τα καλύτερα συναισθήματα είναι όταν είσαι στο βάθρο και ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας σου. Κάθε άνθρωπος πρέπει να τη ζήσει. Ακόμα και τώρα, μετά από τόσα χρόνια πάντα αισθάνομαι ξεχωριστά όταν αγωνίζομαι για την Κροατία.

Τόσο η Χίλη (2000) όσο και η Τζαμάικα (2002) είναι ξεχωριστά και εξωτικά μέρη για να αγωνιστεί κανείς εκεί. Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτές τις διοργανώσεις γιατί έπρεπε να πάω νωρίτερα για να συνηθίσουμε την αλλαγή ώρας, οπότε είχα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου.

Ήταν φυσικό να είμαστε πιο χαλαροί για τις επιδόσεις μας. Δεν γίνεται να ξεχάσεις ότι είσαι έφηβος. Αυτό έκανε και αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις να έχουν λιγότερο άγχος και περισσότερη διασκέδαση. Παράλληλα, εκεί έκανα ορισμένες φιλίες οι οποίες κρατούν μέχρι τώρα. Για παράδειγμα εκεί γνώρισα την Ιβάνα Μπρκλιάτσιτς η οποία επίσης κέρδισε και τις δύο διοργανώσεις στη σφυροβολία".

Τέλος, δεν παρέλειψε να δώσει τη δική συμβουλή στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την προσπάθειά τους: "Να έχετε υπομονή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Εγώ, ακόμα και τώρα, παλεύω με αυτό ορισμένες φορές. Το να είσαι κορυφαία αθλήτρια σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ικανός να μείνεις σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια. Να στοχεύεις να έχεις αυτή τη συνέπεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ