ΣΤΙΒΟΣ

Οι Έλληνες επικοντιστές σε πρώτο πλάνο

Οι Έλληνες επικοντιστές σε πρώτο πλάνο
INTIME SPORTS

Ειδική αναφορά στους Κώστα Φιλιππίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη κάνει η IAAF στο αφιέρωμα της στο επί κοντώ.

Η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Με 5,91 μ., ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου του 2014, μοιάζει ως ένα από τα βασικά φαβορί για την κατάκτηση ακόμη και μιας θέσης στο βάθρο των νικητών στο επί κοντώ.

Κάτι φυσικά που σημειώνεται και στο σχετικό κείμενο που ανάρτησε η IAAF στο site της, με τις συμμετοχές στο επί κοντώ. «Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ έχει ξεπεράσει τα 5,91 μ. τον Ιούλιο στο Παρίσι και αποτελεί ελπίδα της χώρας του για την κατάκτηση μεταλλίου», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου για τον αθλητή του Δημήτρη Κυτέα.

Φαβορί, όπως είναι φυσιολογικό, χαρακτηρίζεται ο Ρενό Λαβιλενί, που με 6,05 μ. θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, το οποίο λείπει από την συλλογή του. Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά τόσο στον Γερμανό Ραφαέλ Χολζντέπε, που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη Μόσχα όσο και στους Σουάν Μπαρμπέρ (Καναδάς-5,93 μ.) και Τιάγκο Μπραζ Ντα Σίλβα (Βραζιλία - 5,92 μ.).

Στο αντίστοιχο κείμενο για το επί κοντώ των γυναικών η Νικόλ Κυριακοπούλου χαρακτηρίζεται ως "το εμπόδιο" που θα χρειαστεί να ξεπεράσει η Σίλβα, στο δρόμο προς την κορυφή. «Η 29χρονη σημείωσε εντυπωσιακές νίκες στη διάρκεια της σεζόν στα Diamond League της Σαγκάη, του Παρισιού και του Λονδίνου και είναι σίγουρο πως θα είναι ένα δύσκολο εμπόδιο το οποίο θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Σίλβα», αναφέρει το κείμενο. Η Γιάρισλει Σίλβα είναι εκείνη με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο (4,91 μ.), όμως δεν είναι η μοναδική που θα έχει ρόλο σε αυτόν τον αγώνα. Δυνατές παρουσίες χαρακτηρίζονται αυτές των Φαμπιάνα Μούρερ (4,80 μ.), Τζεν Σουρ (4,82 μ.), Ανζτέλικα Σιντόροβα (4,79 μ.), Σάντι Μόρις (4,76 μ.) και Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (4,75 μ.).

Όπως έιναι φυσιολογικό από τα φαβορί δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Κατερίνα Στεφανίδη. «Η Ελληνίδα, με έδρα τις ΗΠΑ, «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης», όπως αναφέρεται στο κείμενο μπορεί να έχει ρόλο στο αγώνισμα και φυσικά να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ