ΣΤΙΒΟΣ

Ο Φιλιππίδη(ο)ς άθλος

Greece's Konstadinos Filippidis competes in the pole vault men's qualifying round of the European athletics indoor championships on March 4, 2011 at the Bercy Palais-Omnisport (POPB) in Paris.   AFP PHOTO / BERTRAND GUAY (Photo credit should read BERTRAND GUAY/AFP/Getty Images)
Greece's Konstadinos Filippidis competes in the pole vault men's qualifying round of the European athletics indoor championships on March 4, 2011 at the Bercy Palais-Omnisport (POPB) in Paris. AFP PHOTO / BERTRAND GUAY (Photo credit should read BERTRAND GUAY/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με μια σπουδαία πρωτιά στο Παρίσι ο Κώστας Φιλιππίδης πρόσθεσε θαυμαστικό σε μια ένα αδιάκοπο ταξίδι στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Αν αρκετοί πρωτοκλασάτοι Έλληνες αθλητές απέχουν από τις διοργανώσεις για να ξεκουραστούν, τι να πει και ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ έχει κάνει σπίτι του το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τα τελευταία χρόνια.

Την Παρασκευή (16/9) ανταμείφθηκε για τα ταξίδια του ανά την Ευρώπη με την πρώτη θέση στο Diamond League των Βρυξελλών.

Δεν είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που φτάνει στη "διαμαντένια" πρωτιά, αφού είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο ύψος την προηγούμενη εβδομάδα στη Ζυρίχη.

Ο Φιλιππίδης αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, μιας και στην πρωτεύουσα των Βρυξελλών έκανε τον 28ο αγώνα του! Πραγματικά αξιοθαύμαστη επίδοση.

" Όπου έχει αγώνες πηγαίνω, γιατί μόνο μέσα από τους αγώνες βελτιώνεσαι", είχε δηλώσει μέσα στη χρονιά σε συνέντευξη του ο αθλητής που γυμνάζεται από την αρχή της καριέρας του με τον Δημήτρη Κυττέα.

Σε κλειστά, σε ανοιχτά στάδια, ακόμα και μέσα στο νερό ο 24χρονος άλτης βρίσκεται εκεί. Τα highlights της σεζόν είναι σίγουρα η έκτη θέση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγού που συνοδεύτηκε με ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ με 5.75μ. και η τρίτη θέση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Παρίσι με 5.71μ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό με 5.72μ. και πήρε δύο τρίτες θέσεις στο Diamond League του Παρισιού και του Μόντε Κάρλο με 5.63 και 5.60μ. αντίστοιχα. Πανηγύρισε νίκες σε μίτινγκ στη Γερμανία, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων.

Μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση δεν πήρε, αλλά ίσως πρέπει να πάψουμε να γράφουμε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μόνο μέσα από τα μετάλλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ