ΣΤΙΒΟΣ

Ο χαλαρός Φαν Νίκερκ και οι φωτογραφίες που έγιναν viral

South Africa's Wayde Van Niekerk, center, stands in the finish after winning the gold medal in the Men's 400m final during the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017. (AP Photo/David J. Phillip)
Φαν Νίκερκ (AP Photo/David J. Phillip) AP

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε με τον πιο ιδανικό τρόπο την χαλαρότητα που είχε ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ στον τερματισμό των 400μ. και την εξουθένωση των αντιπάλων του. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου με 43.98. Ο 25χρονος Νοτιοαφρικανός από τα πρώτα μέτρα έλεγξε απόλυτα την κούρσα και τερμάτισε περπατώντας.

Στα τελευταία μέτρα ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ κοίταξε δεξιά και αριστερά του, δεν είδε κανέναν και έκοψε το ρυθμό του τερματίζοντας ουσιαστικά με χαρακτηριστική άνεση.

Φυσικά, ο Νοτιοαφρικανός έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τους ημιτελικούς των 200μ., αφού ο μεγάλος του στόχος είναι κατακτήσει το χρυσό και στη συγκεκριμένη απόσταση κάνοντας ένα ιστορικό νταμπλ.

Αυτή η άνεση που είχε στον τερματισμό ο Φαν Νίκερκ σε συνδυασμό με την εξουθένωση των αντιπάλων του χάρισαν ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία γρήγορα έγιναν viral. Οι περισσότερες φωτογραφίες δείχνουν τον σπουδαίο Νοτιοαφρικανό σπρίντερ να τερματίζει με άνεση και πιο πίσω του τους αντιπάλους του να είναι αποκαμωμένοι από την υπερπροσπάθεια.

Πάντως, στο τέλος και ο Φαν Νίκερκ ξάπλωσε λίγο να ξαποστάσει και είχε διάλογο με τον Αμπνταλελαχ Χαρούν από το Κατάρ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 44.48.

Δείτε ορισμένα από αυτά τα φωτογραφικά στιγμιότυπα

South Africa's Wayde Van Niekerk reacts after winning the Men's 400 meters final at the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Φαν Νίκερκ (AP Photo/Martin Meissner) AP
South Africa's Wayde Van Niekerk crosses the finish line wining the Men's 400 meters final at the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017.(AP Photo/Tim Ireland)
Φαν Νίκερκ (AP Photo/David J. Phillip) AP
South Africa's Wayde Van Niekerk, right, rests after winning the Men's 400 meters final at the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Φαν Νίκερκ (AP Photo/Martin Meissner) AP

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner/David J. Phillip

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ