ΣΤΙΒΟΣ

Ο Πάουελ επιστρέφει στα 51!

Ο Πάουελ επιστρέφει στα 51!

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο μήκος, Μάικ Πάουελ έχει βάλει στόχο πρώτα το ρεκόρ στην κατηγορία Masters και στη συνέχεια το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο άνθρωπος που κατέρριψε το... ακατάρριπτο ρεκόρ του Μπομπ Μπίμον...απειλεί πως θα επιστρέψει. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στο μήκος με 8.95μ, Μάικ Πάουελ ονειρεύεται τη συμμετοχή στα τράιαλς του στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λεπτομέρεια αποτελεί το ότι είναι 51 χρονών!

Το 2016 θα συμπληρωθούν 25 χρόνια από τη "μονομαχία" του Πάουελ με τον Καρλ Λιούις στο σκάμμα του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο.

" Αν υπάρχει έστω και μια ελάχιστη πιθανότητα να συμβεί, πρέπει να το τολμήσω. Θα τα καταφέρω του χρόνου. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως το σώμα μπου μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρέπει να βρω τρόπο να τα καταφέρω δίχως να σπάσει", δήλωσε ο Πάουελ, ο οποίος παραμένει στον στίβο με την ιδιότητα του πρεσβευτή και του προπονητή.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάουελ απειλεί πως θα επιστρέψει. Το ίδιο έλεγε και το 2004. Έριξε την αυλαία στην καριέρα του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, όπου τραυματίας προσπάθησε μέχρι το τέλος για να πάρει το μετάλλιο. Δεν τα κατάφερε.

Με την υποστήριξη του μεγάλου αντιπάλου του, του Καρλ Λιούις, ο "χάλκινος" Ολυμπιονίκης το 1988 και το 1992 στη Σεούλ έχει χάσει 30 κιλά τα τελευταία δύο χρόνια, μπορεί να καρφώσει στη μπασκέτα και στις 7 Μαρτίου στη Νέα Ζηλανδία θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ στην κατηγορία Masters για αθλητές 50-55 ετών.

Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 6,84μ. σχετικά εύκολο ακόμα και για τον 51χρονο Πάουελ. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος παγκόσμιος ρέκορντμαν του στίβου που θα είναι παράλληλα κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ.

Θυμηθείτε το παγκόσμιο ρεκόρ του Πάουελ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ