ΣΤΙΒΟΣ

Μετρήσεις και αναλύσεις για το γκρουπ του Κυριαζή στη Φινλανδία

Μετρήσεις και αναλύσεις για το γκρουπ του Κυριαζή στη Φινλανδία

Στο προπονητικό κέντρο Κουορτάνε στη Φινλανδία πραγματοποιούν εδώ και λίγες ημέρες την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά οι αθλητές και αθλήτριες του Θωμά Κυριαζή.

Οι Γιάννης Κυριαζής, Θεοδώρα Αραμπατζή, Αφροδίτη Μανιού και Γιάννης Μυλωνάς έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γυμναστούν σε ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, αλλά να κάνουν μια σειρά από μετρήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα τους φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο εγγύς μέλλον.

"Τα παιδιά έκαναν βολές για κινηματική ανάλυση. Αυτό έγινε για να πάρουμε πρωτογενή δεδομένα διαστήματος χρόνου σε πραγματικές συνθήκες βολής. Από την μέτρηση προέκυψε η ταχύτητα απελευθέρωσης του ακοντίου, η γωνία απελευθέρωσης και το διάστημα εφαρμογής δύναμης. Θα κάνουμε ανάλυση των δεδομένων που πήραμε, θα εστιάσουμε σε πιθανά λάθη και θα συνεχίσουμε με γενική και ειδική προπόνηση για τον καθένα ξεχωριστά", είπε ο έμπειρος προπονητής και συμπλήρωσε:

"Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα από τις συνθήκες που έχουν βρει εδώ. Το στάδιο είναι εξαιρετικό έχει τρεις ορόφους και υποδομές για όλες τις ανάγκες προπόνησης υψηλού επιπέδου".

Η νέα χρονιά περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις για τους αθλητές του Θωμά Κυριαζή και ιδιαίτερα, για τον Γιάννη Κυριαζή. Ο αθλητής το 2017 ήταν έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και έχει κάθε λόγο να περιμένει κάτι καλύτερο για το 2018 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν την περασμένη χρονιά και οι Αραμπατζή και Μανιού, με την πρώτη να καταλαμβάνει την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και την δεύτερη, την έβδομη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ