ΣΤΙΒΟΣ

Με το βλέμμα στο βάθρο ο Τσάτουμας

Με το βλέμμα στο βάθρο ο Τσάτουμας
INTIME SPORTS

Ο πρωταθλητής του μήκους, Λούης Τσάτουμας, έχει επιδείξει εξαιρετική σταθερότητα φέτος στα άλματα του και στοχεύει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό του στίβου.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Καλές εμφανίσεις στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και συνεχιστηκε με μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεις στη θερινή σεζόν.

Ο Λούης Τσάτουμας βρίσκεται λίγες μέρες από την τρίτη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και μπροστά σε μια ακόμη σπουδαία αγωνιστική πρόκληση.

Στη Ζυρίχη θα ταξιδέψει ως ένας από τους υπολογίσιμους αθλητές και ως ο τέταρτος καλύτερος στο αγώνισμα με βάση το 8,25 μ. που σημείωσε στο μίτινγκ του Χέγκελο.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έκανε τον τελευταίο του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διοργάνωση την οποία χρειάστηκε να …τερματίσει στο δεύτερο άλμα- κι αφού πρώτα είδε τον πίνακα να γράφει 8,08 μ.- εξαιτίας μια αδιαθεσίας. Στο σύνολο της η πορεία του στη θερινή σεζόν αποπνέει σταθερότητα και σιγουριά, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ελπίζει σε μια καλή παρουσία.

Για τον Τσάτουμα ο αγώνας της Ζυρίχης θα είναι ο πρώτος, από μία σειρά σπουδαίων εμφανίσεων, που θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο. Ο αθλητής, από την ελβετική πόλη θα ταξιδέψει απευθείας για τη Στοκχόλμη, όπου στις 21 του μηνός θα πάρει μέρος στο 11ο Diamond League της χρονιάς, ενώ τρεις μέρες αργότερα θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη διοργάνωση του Μπέρμιγμαχ. Το αγωνιστικό 2014 θα κλείσει για τον Τσάτουμα στις 5 Σεπτεμβρίου στον τελικό των Diamond League στις Βρυξέλλες.

Στη Ζυρίχη ο έμπειρος άλτης θα έχει και παρέα, αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστεί στο τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του και ο Γιώργος Τσάκωνας. Ο επίσης αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τη σεζόν με προβλήματα τραυματισμών, που δεν του επέτρεψαν να κάνει τον πρώτο κύκλο αγώνων και του στέρησαν την ευκαιρία να βρεθεί από νωρίς σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα ο Τσάκωνας δείχνει να έχει βρει το ρυθμό του και να είναι έτοιμος για μια αξιοπρεπή παρουσία στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Η συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος είναι μέσα στις δυνατότητες του κι αν κι εφόσον έρθει θα αποτελεί επιτυχία.

Το μήκος είναι το μόνο αγώνισμα, στο οποίο η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τρεις αθλητές. Ο Νίκος Ξενικάκης κάνει ντεμπούτο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ και έχει ως βασικό στόχο να κυμανθεί κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (7,99 μ.), αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχει ολοκληρώσει απόλυτα επιτυχημένα την εμφάνιση του στη διοργάνωση.

Την κορυφαία επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες έχει ο Γκρεγκ Ράδερφολντ με 8,51 μέτρα. Η Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης έχει κατακτήσει ένα μετάλλιο, 1994 στο Ελσίνκι με τον Κώστα Κουκοδήμο να προσγειώνεται στα 8,01 μέτρα και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ