ΣΤΙΒΟΣ

Με τη δύναμη της τεχνολογίας

Με τη δύναμη της τεχνολογίας

Η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου έχει ξεκινήσει, ενώ έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τον τάπητα τελευταίας γενιάς που θα χρησιμοποιηθεί.

Η οργανωτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης, το Ινστιτούτο Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και η κατασκευάστρια εταιρεία υπεύθυνη για τον ελαστικό τάπητα, συνεργάστηκαν προκειμένου να προσφέρουν στους αθλητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Εδώ και λίγο διάστημα ολοκληρώθηκε στο στάδιο Letzigrund η επίστρωση υλικού, που χάρη σε μία πρωτοποριακή τεχνική παρέχει εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών.

Η πρώτη στρώση που έγινε στον ελαστικό τάπητα είναι πιο μαλακή, ενώ η τελευταία δίνει μια σκληρή και συμπαγή αίσθηση. Οι μετρήσεις του Ινστιτούτου Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, έδειξαν ότι αυτή η νέα επιφάνεια έχει σαν αποτέλεσμα την μικρότερη απώλεια ενέργειας των αθλητών.

Ωστόσο για να έρθουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα το Πανεπιστήμιο συστήνει στους αθλητές τη χρήση αιχμηρών spikes (τις λεγόμενες βελόνες), ειδικά σε αθλητές με μικρό σωματικό βάρος. Εννοείται πως οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα καρφιά της αρεσκείας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ