ΣΤΙΒΟΣ

Με 37μελή αποστολή στο Σόποτ η Ρωσία

Russia's Ivan Ukhov competes in the men's high jump qualifying round at the athletics event during the London 2012 Olympic Games on August 5, 2012 in London. AFP PHOTO / ADRIAN DENNISADRIAN DENNIS/AFP/GettyImages
Russia's Ivan Ukhov competes in the men's high jump qualifying round at the athletics event during the London 2012 Olympic Games on August 5, 2012 in London. AFP PHOTO / ADRIAN DENNISADRIAN DENNIS/AFP/GettyImages AFP/GETTY IMAGES

Πανίσχυρη ομάδα θα "κατεβάσουν" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ (7-9/3) οι Ρώσοι. Από 37 αθλητές αποτελείται η αποστολή.

Με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ιβάν Ούχοβ να είναι το μεγάλο όνομα, η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από 37 αθλητές και αθλήτριες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σόποτ (7-9/3), με στόχο την κατάκτηση πολλών μεταλλίων.

Ο άλτης του ύψος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού μέσα στο 2014 έχει δύο άλματα στο 2.41 και το 2.40, και είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είχε κατακτήσει πριν τέσσερα χρόνια, αλλά περιορίστηκε στο χάλκινο το 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Αλεκσέι Ντμίτρικ, παρά το φετινό 2.40, καθώς πήρε την 4η θέση στο ρωσικό πρωτάθλημα. Τη δυάδα του ύψους συμπληρώνει ο Ντανιίλ Τσιπλάκοβ, που έκανε ατομικό ρεκόρ με 2.34.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα αγωνίσματα, οι Ρώσοι έχουν τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο σε τέσσερα ακόμα άλματα. Στο μήκος ανδρών, ο Αλεκσάντρ Μένκοβ είναι πρώτος στον κόσμο, με τον Λούη Τσάτουμα να τον ακολουθεί, ενώ στις γυναίκες, οι Μαρία Κούτσινα, Σβετλάνα Μπιριούκοβα και Εκατερίνα Κόνεβα ηγούνται στο ύψος, στο μήκος και στο τριπλούν αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι Ρώσοι τρέφουν ελπίδες για μετάλλια τόσο στα 400μ γυναικών με την Κσένια Ρίζοβα όσο και στα 60μ εμπόδια με τον Σεργκέι Σουμπένκοβ.

Αναλυτικά η αποστολή της Ρωσίας για το Σόποτ:

ΑΝΔΡΕΣ

400μ: Λεβ Μόσιν

800μ: Στέπαν Ποϊστόγκοβ

60μ εμπόδια: Κονσταντίν Σαμπάνοβ, Σεργκέι Σουμπένκοβ

Ύψος: Ντανιίλ Τσιπλάκοβ, Ιβάν Ούχοβ

Μήκος: Αλεκσάντρ Μένκοβ

Σφαιροβολία: Αλεκσάντρ Λεσνόι, Μακσίμ Σιντόροβ

4x400μ: Αλεκσάντρ Χιούτε, Βλαντιμίρ Κρασνόβ, Ντένις Κουντριάβτσεβ, Λεβ Μόσιν, Κονσταντίν Πετριάσοβ, Ρομάν Σεμάκιν

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

400μ: Κσένια Ρίζοβα

800μ: Εκατερίνα Κούπινα, Άννα Σάγκινα

1500μ: Σβετλάνα Καραμάσεβα

3000μ: Νατάλια Αριστάρχοβα, Γιελένα Κορόμπκινα

60μ εμπόδια: Εκατερίνα Γκαλίτσκαγια, Γιούλια Κοντάκοβα

Ύψος: Ιρίνα Γκορντέεβα, Μαρία Κούτσινα

Μήκος: Σβετλάνα Μπιριούκοβα, Ντάρια Κλίσινα

Τριπλούν: Εκατερίνα Κόνεβα, Βερόνικα Μόσινα

Σφαιροβολία: Εβγκενία Κολόντκο, Ιρίνα Ταράσοβα

4x400μ: Ιρίνα Νταβίντοβα, Αλένα Τάμκοβα, Γιούλια Τερέχοβα, Όλγκα Τοβάρνοβα, Κσένια Ρίζοβα, Τατιάνα Βεσκούροβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ