ΣΤΙΒΟΣ

Μάρας: "Όνειρο μου το Ολυμπιακό μετάλλιο"

Μάρας: "Όνειρο μου το Ολυμπιακό μετάλλιο"
Μάρας

Ο Βλάσης Μάρας μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή «Πάμε αποδυτήρια» με τον Άκη Δημακό για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο μονόζυγο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ, για το πρόγραμμα που εκτέλεσε, την καριέρα του και τους στόχους του.

Για το μετάλλιο που κατέκτησε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα για το αποτέλεσμα και νομίζω ότι αυτό που είχα δηλώσει, όταν ξεκίνησα, ότι θα συνεχίσω μέσα στα μετάλλια και στις επιτυχίες το έκανα πράξη. Θέλω να μιλάω με πράξεις.»

Για το αν αυτό το μετάλλιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγάλη επιστροφή του: «Πέρασα μια περίοδο αδράνειας. Ουσιαστικά δοκίμαζα τον εαυτό μου, τα προγράμματα τις ασκήσεις, δεν μου έβγαινε πάντα και αποφάσισα να σοβαρευτώ.»

Για τη αγάπη του κόσμου: « Ως αθλητής έχω δώσει μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες σε όσους με ακολουθούν. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που έκανα την πρώτη μου επιτυχία. Νομίζω ότι καθετί που κάνω από εδώ και πέρα είναι μοναδικό. Το ότι το σημερινό μετάλλιο είναι το 8 ευρωπαϊκό μετάλλιο που κατακτώ είναι σπουδαίο. Σήμερα το κατάλαβα. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Σήμερα ο κόσμος μου έδειξε ότι με αγαπάει και θέλει να συνεχίσω αυτό που κάνω.»

Για το πρόγραμμά του: «Το πρόγραμμα ήταν για μετάλλιο. Ήμουν σίγουρος. Είχα αυτοπεποίθηση. Είχα δουλέψει πάρα πολύ στην προπόνηση για να βγαίνει σωστά. Έδωσα όμως κάποια δικαιώματα στους κριτές για να μειώσουν τη βαθμολογία μου. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν αυτό που έπρεπε να είναι και ότι το χάλκινο μετάλλιο ήταν σωστό. Πίστευα ότι τα είχα πάει πολύ καλά. Είδα όμως στο βίντεο τα λάθη που είχα κάνει και κατάλαβα ότι ο βαθμός που μου έδωσαν ήταν σωστός. Στο πρώτο πέταγμα που έκανα γλίστρησε το χέρι μου και το κράτησα οριακά. Αν μου γλιστρούσε το χέρι και έπεφτα από εκείνο το ύψος, θα είχα άσχημα ξεμπερδέματα. Ήμουν τυχερός, κατάφερα και το κράτησα και συνέχισα το πρόγραμμα όπως θα έπρεπε για να βγει σωστά.»

Για το πόσο κοντά είναι η πρώτη θέση από την αποτυχία: «Στη γυμναστική όλα είναι θέμα τελειότητας. Πλέον τα προγράμματα είναι τόσο κοντά, που ένα βήμα στην έξοδο παίζει μεγάλο ρόλο. Αν δεν είχα κάνει εκείνο το βήμα στην έξοδο, θα ήμουν δεύτερος. Και ένα λάθος που έκανα πάνω στο μονόζυγο μου κόστισε μισό βαθμό. Αν δεν είχα κάνει αυτά τα λαθάκια, θα ήμουν με διαφορά πρώτος. Ήξερα ότι και οι αντίπαλοι θα είχαν μειώσεις και περίμενα με αγωνία τη βαθμολογία. Ευτυχώς οι κριτές ήταν αντικειμενικοί.»

Για την καριέρα του και τους στόχους του: «Θεωρώ ότι γενικά στην καριέρα μου είμαι πάρα πολύ τυχερός. Έχω κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στα οποία έχω αγωνιστεί και σε αυτά που δεν έχω κερδίσει, τα έχω πάει πολύ καλά. Είμαι στην ενεργό δράση με την Εθνική ομάδα από το 1997. Έχω κατέβει σε πάμπολλους αγώνες και, εκτός από τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, έχω κερδίσει και πάρα πολλά παγκόσμια κύπελλα. Αυτούς τους αγώνες ο κόσμος δεν τους γνωρίζει, αλλά όποιος ψάξει θα δει ότι από τους 50 αγώνες έχω κερδίσει τους περισσότερους. Στην Ευρώπη είμαι ο μοναδικός που έχω τόσα μετάλλια, αλλά μου λείπει βέβαια το Ολυμπιακό. Αν τα καταφέρω στο Ριο, θα κλείσω την καριέρα μου ευτυχισμένος. Ξέρω ότι μπορώ να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμη, αλλά με ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες θα, σταματήσω. Είναι το όνειρό μου και είναι μεγάλη επιθυμία μου γι΄αυτό. Αν τα καταφέρω, θα νιώσω πλήρης ως αθλητής.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ