ΣΤΙΒΟΣ

Λονδίνο 2017: Χρυσό μετά από δέκα χρόνια για την Σποτάκοβα

Czech Republic's Barbora Spotakova makes an attempt in the women's javelin final during the World Athletics Championships in London Tuesday, Aug. 8, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Σποτάκοβα (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου με καλύτερη βολή στα 66.76μ.

Η τελευταία φορά που η Μπάμπορα Σποτάκοβα έφυγε νικήτρια από τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το 2007 στην Οσάκα. Έκτοτε δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας δύο ασημένια (2009 Βερολίνο και 2011 Νταεγού).

Τώρα, όντας πια 36 ετών η Τσέχα πρωταθλήτρια με καλύτερη βολή στα 66.76μ. κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο.

Συνολικά, στη μεγάλη καριέρα της η Σποτάκοβα έχει κατακτήσει δέκα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Πέντε χρυσά τα δύο από αυτά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008 Πεκίνο και 2012 Λονδίνο), τρία ασημένια και δύο χάλκινα. Μάλιστα, έγινε η πρώτη που καταφέρνει να επικρατήσει τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Σποτάκοβα χρειάστηκε ουσιαστικά μία μεγάλη βολή. Μετά τα 58.48 στην πρώτη προσπάθεια η 36χρονη Τσέχα έστειλε το ακόντιο της στα 66.76μ. και ανέβηκε στην κορυφή μέχρι και το τέλος του αγώνα. Η μόνη που την απείλησε ήταν η Κινέζα Λίνγκουεϊ Λι η οποία με ατομικό ρεκόρ έφτασε στα 66.25μ. Τρίτη ήταν η επίσης Κινέζα, Λιου, με καλύτερη βολή στα 65.26μ.

Στα αξιοσημείωτα ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σάρα Κόλακ (Κροατία), ήταν τέταρτη με 64.95μ.

Τα αποτελέσματα στον τελικό:

Λονδίνο 2017: Χρυσό μετά από δέκα χρόνια για την Σποτάκοβα

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ