ΣΤΙΒΟΣ

Κυριακοπούλου: "Σημαντικό το ότι επέστρεψα"

Κυριακοπούλου: "Σημαντικό το ότι επέστρεψα"

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, μίλησε για την επιστροφή της στους αγώνες και για τη συνέχεια της προετοιμασίας της. Επικεντρώνεται στο Ευρωπαϊκό ο Δουβαλίδης.

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά από δύο μήνες σε μια εποχή, που κανονικά θα έπρεπε να το κάνει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Χρησιμοποίησε κοντάρια, τα οποία "είδε" για πρώτη φορά στη Γλασκώβη.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η πρώτη εμφάνιση της Νικόλ Κυριακοπούλου μετά το ατύχημα στο Μάντσεστερ θα μπορούσε να χαρακτηριστική ικανοποιητική…από όλους, όχι όμως από την ίδια.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι κατάφερα και επέστρεψα και μπήκα στον αγώνα μου στα 4,40 μ. με βροχή και αέρα. Παρόλα αυτά θα ήθελα να είχα ολοκληρώσει τον αγώνα μου με μια καλύτερη επίδοση», είπε η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: «Ηταν η πρώτη μου επαφή με τα νέα κοντάρια, κάποια από τα οποία έπιασα για πρώτη φορά στη Γλασκώβη. Αυτό που χρειάζομαι είναι αγώνες, μέσα από τους οποίους θα βρω τον ρυθμό μου».

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κοιτάζει ήδη τις επόμενες εμφανίσεις της στο εξωτερικό. Η Κυριακοπούλου, με 4,63 μ., από το Diamond League της Ντόχας έχει την τρίτη επίδοση στην Ευρώπη και παρά τα προβλήματα, τα οποία κλήθηκε να ξεπεράσει αναμένεται να είναι ανάμεσα στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν την διάκριση.

Πρωτάθλημα κι έπειτα ...προπόνηση

Τέλος οι αγώνες εκτός συνόρων για τον Κώστα Δουβαλίδη, που πλέον στρέφει την προσοχή και τη σκέψη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 110 μ. εμπ., έκανε τον τελευταίο του αγώνα στη Βουδαπέστη, εκεί όπου σε βρεγμένο αγωνιστικό χώρο και με άνεμο αντίθετο, πέτυχε 13.60.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα κάνει ένα μίνι κύκλο προετοιμασίας με αφορμή το κορυφαίο γεγονός της σεζόν. «Οι συνθήκες στον τελευταίο αγώνα στη Βουδαπέστη δεν ήταν καλές. Παρόλα αυτά ήθελα να κυνηγήσω μια επίδοση καλύτερη από το 13.60», είπε ο Δουβαλίδης και συμπλήρωσε: «Τώρα θα ακολουθήσω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο Δουβαλίδης έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 13.44, που είναι η όγδοη επίδοση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ