ΣΤΙΒΟΣ

Ξεκούραστα οι "γρήγοροι"

Ξεκούραστα οι "γρήγοροι"

Η προσπάθεια της IAAF να διευκολύνει τους γρήγορους αθλητές στα σπριντ και να δώσει την ώθηση για την πραγματοποίηση ενός νταμπλ σε 200 και 400 μέτρα.

Έξι κούρσες αντί για οκτώ θα χρειαστεί να κάνει ο Γιουσέιν Μπολτ στο Νταεγκού! Η παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF) αποφάσισε να... ξεκουράσει τους γρήγορους αθλητές στα 100 και στα 200 μέτρα σε άνδρες και γυναίκες.

Έτσι στον 1ο και στον 2ο γύρο θα συμμετέχουν μόνο οι αργοί αθλητές, αθλητές που έρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Ειδικά στα 100 μέτρα ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μεγάλος.

Επιπλέον οι αθλητές των 400 μέτρων θα πραγματοποιούν κούρσες σε τρεις συνεχόμενες ημέρες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες για την πραγματοποίηση ενός νταμπλ σε 200 και 400 μέτρα που έχουμε να δούμε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα από το Γκέτεμποργκ το 1995 με δράση τον Μάικλ Τζόνσον.

Η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος θα κλείνει με τη σκυταλοδρομία 4χ100 μέτρα και όχι τα 4χ400 μέτρα. Όσο για το βάδην και τον μαραθώνιο η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνεται στο στάδιο.

Η IAAF προσπαθεί να εκμοντερνίσει το πρόγραμμα της, δίνοντας έμφαση στα δυνατά σημεία της. Στο Νταεγκού θα γίνει η προσπάθεια το πρόγραμμα μιας ημέρας (πρωινό η απογευματινό) να μην έχει διάρκεια μεγαλύτερη από τρεις ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ