ΣΤΙΒΟΣ

Koινή προετοιμασία οι Έλληνες

Koινή προετοιμασία οι Έλληνες

Για πρώτη φορά οι αθλητές που θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα στίβου που θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν σε προπονητικό καμπ.

Ένας στόχος ετών θα πραγματοποιηθεί φέτος. Ένα προπονητικό καμπ με όλους τους αθλητές της εθνικής ομάδας στίβου που θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχη (12-17/8).

Η κοινή προετοιμασία θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως στην Αθήνα μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών (19-20/7). Ταυτόχρονα με το καμπ θα πραγματοποιηθεί και η προετοιμασία της εθνικής γυναικών στη σκυταλοδρομία 4χ100μ.

Υπολογίζεται πως περίπου 25 με 30 αθλητές θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης. Η προθεσμία για την εξασφάλιση του ορίου ολοκληρώνεται στις 27 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

" Κοινή προετοιμασία θα κάνουν τα μέλη της εθνικής ομάδας, που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, το οποίο θα γίνει στη Ζυρίχη (12-17/8).

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση της διοίκησης, που αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΠΕΟ, προκειμένου τα μέλη της αποστολής να βρεθούν στο ίδιο περιβάλλον να ανταλλάξουν εικόνες και απόψεις, να γυμναστούν από κοινού με στόχο να λειτουργήσουν ομαδικά και αποτελεσματικά και θα υλοποιηθεί μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ.

Είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει σε προπονητικό καμπ για την κατηγορία των μεγάλων και θέλει να επενδύσει σε αυτό και για το μέλλον. Τα κοινά προπονητικά καμπ αποτελούν βασική θέση για την ομοσπονδία, τόσο για τις κατηγορίες των μεγάλων όσο και των μικρών.

Ταυτόχρονα με το καμπ, θα γίνει και η προετοιμασία της ομάδας 4Χ100 μ. των γυναικών, που όπως όλα δείχνουν θα πάρει μια θέση στις κορυφαίες της Ευρώπης και μαζί την ευκαιρία της συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Τα κορίτσια θα έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν στις αλλαγές και να βρουν τα πατήματα τους.

Αθήνα, 25-30 μια χαρά, τα όρια 27 Ιουλίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ