ΣΤΙΒΟΣ

Ικανοποιημένη η Πεσιρίδου

Ικανοποιημένη η Πεσιρίδου
INTIME SPORTS

Η πρωταθλήτρια των 200 μέτρων, Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε απολογισμό της χρονιάς. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε.

Πριν ανέβει στο αεροπλάνο για τη Ζυρίχη ήξερε πως η αποστολή της στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν ήταν συγκεκριμένη και είχε να κάνει μόνο με την ίδια. Για την Ελισάβετ Πεσιρίδου, η έννοια "επιτυχημένη εμφάνιση" αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στο να νικήσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Κυρίως γιατί ακόμη δεν βρίσκεται στο αγωνιστικό επίπεδο που την κάνει ανταγωνιστική σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εκ του αποτελέσματος η Πεσιρίδου πραγματοποίησε στη Ζυρίχη μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής. Και αυτό γιατί στον αγώνα στόχο της χρονιάς βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν πήρε τη θέση της βασικής στην σκυτάλη 4Χ100 μ., μετά τον τραυματισμό της Μαρίας Γάτου.

" Πήγα στη Ζυρίχη με την τελευταία επίδοση στο αγώνισμα μου, όμως, εγώ αυτό που έλεγα ήταν θα πάω εκεί και θα τα πάω καλά. Ηθελα να κάνω ρεκόρ ανεξάρτητα με τις συνθήκες, που θα συναντούσα. Έτρεξα με 2,00 μ. αντίθετο άνεμο όμως αυτό δεν με επηρέασε καθόλου", είπε η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου και συμπλήρωσε: " Ήμουν σε καλή κατάσταση και ήξερα πως μπορώ να κάνω ρεκόρ. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι δεν είχα κάποια πίεση και άγχος. Ο στόχος μας ήταν να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Ζυρίχης".

Η Πεσιρίδου στη Ζυρίχη τερμάτισε σε 13.27 (-2,00) και έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 100 μ. εμπόδια. " Η σκυτάλη ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Το σημαντικότερο ήταν ότι λειτουργήσαμε σαν ομάδα. Όταν προέκυψε ο τραυματισμός της Μαρίας και έπρεπε να γίνουν αλλαγές στο σχήμα όλες οι κοπέλες κάναμε ότι μας ζητήθηκε, χωρίς γκρίνια ή μουρμούρα. Εννοείται πως θέλω να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτή την ομάδα, που θεωρώ πως έχει δυνατότητες", είπε η 22χρονη για την ομάδα 4Χ100 μ., ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τους στόχους της για τη νέα σεζόν: " Στόχος να κάνω ρεκόρ, αν βελτιώνω το ρεκόρ μου υλοποιούνται και οι υπόλοιποι στόχοι μου. Για να μπορέσω να πάω στο Πεκίνο θα πρέπει να κάνω ρεκόρ, το ίδιο ισχύει και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Για την ώρα αυτό που προέχει είναι να βγει η προπόνηση χωρίς προβλήματα".

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ