ΣΤΙΒΟΣ

Γιουτζίν, Βαρκελώνη ή Ντόχα;

Γιουτζίν, Βαρκελώνη ή Ντόχα;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεκδικούν για πρώτη φορά τη διοργάνωση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, το 2019 στο "Hayward Field".

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Γιουτζίν με μεγάλη επιτυχία. Το Γιουτζίν στο Όρεγκον αποτελεί άλλωστε μητρόπολη του στίβου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάθε χρόνο το Γιουτζίν φιλοξενεί κάθε χρόνο αγώνα του Diamond League (σ.σ. Prefontaine Classic). Τώρα έφτασε η ώρα να κυνηγήσουν οι Αμερικανοί το μεγάλο... στόχο: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Το Γιουτζίν διεκδικεί το χρίσμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τη διοργάνωση των αγώνων το 2019. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 18 Νοεμβρίου και αντίπαλοι είναι η Ντόχα (Κατάρ) και η Βαρκελώνη (Ισπανία), πόλεις που έχουν φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις στο παρελθόν.

Αν επικρατήσει το Γιουτζίν θα είναι η πρώτη φορά που το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα στο "Hayward Field" και η δεύτερη επί αμερικανικού εδάφους μετά το Έντμοντον το 1999.

Μοναδικό εμπόδιο για τους Αμερικανούς ίσως αποτελέσει το γεγονός πως το Πόρτλαντ επίσης στο Όρεγκον θα διοργανώσει το παγκόσμιο κλειστού το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ