ΣΤΙΒΟΣ

Φιλιππίδης και Καραλής αγωνίζονται στο Ντίσελντορφ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Στο Ντίσελντορφ θα γίνει το δεύτερο World indoor Tour της IAAF (6/2) με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και το παρών θα δώσουν οι Φιλιππίδης και Καραλής. Ο Μπανιώτης συνεχίζει στο μίτινγκ ύψους στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Στο Ντίσελντορφ θα γίνει το δεύτερο World indoor Tour της IAAF (Τρίτη, 6/2) με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο.

Το επί κοντώ αναμένεται να είναι ένα από τα αγωνίσματα με μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί εκεί θα είναι οι κορυφαίοι του αγωνίσματος, αλλά γιατί ανάμεσα σε αυτούς θα είναι δύο Έλληνες πρωταθλητές, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο Φιλιππίδης έχει ξεκινήσει φέτος τη σεζόν πολύ δυνατά με 5,70 μ., 5,71 μ. και 5,73 μ. στους τρεις αγώνες όπου συμμετείχε, ενώ έδειξε σε θέση να βρεθεί σε άλματα πάνω από τα 5,80 μέτρα.

Σε αυτό θα τον βοηθήσει και ο συναγωνισμός με σπουδαίους επικοντιστές, όπως ο Ραφαέλ Χολζντέπε με 5,88 μ., πριν λίγες ημέρες στην Καρλσρούη, ο δεύτερος στο Παγκόσμιο το καλοκαίρι στο Λονδίνο, Πιοτ Λισεκ (5,83 μ.), αλλά και οι Σαμ Κέντρικς (5,78 μ.) και ο Καναδός Σον Μπαρμπέρ.

Την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη και το ατομικό του ρεκόρ (5,70 μ.), θα έχει ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός έχει σημειώσει φέτος 5,65 μ. και έχει δείξει ικανός να ανέβει πολύ υψηλότερα. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοκινόμου έχει κάνει φέτος τρεις αγώνες (5,50 μ., 5,65 μ., 5,62 μ.).

Ο Μπανιώτης συνεχίζει στο μίτινγκ ύψους στη Μπάνσκα Μπίστριτσα

Εξάλλου, ο Κώστας Μπανιώτης θα κάνει τον τρίτο του αγώνα στη σεζόν την Τρίτη (6/2) στη Μπάνσκα Μπίστριτσα. Ο πρωταθλητής του ύψους ξεπέρασε φέτος τα 2,24 μ. στο Τρίνετκς και έδειξε πως έχει ανάγκη από αγώνες, μέσα από τους οποίους θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα της Τσεχίας, όπου έχασε στις λεπτομέρειες το 2,27 μέτρα.

Στη Σλοβακία θα γίνει ένας ιδιαίτερα δυνατός αγώνας, αφού εκεί θα είναι για να πάρουν μέρος οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Ανάμεσα σε αυτούς ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μουτάζ Μπαρσίμ με φετινό 2,38 μ., ο Ιταλός Τζιάνι Τάμπερι που προσπαθεί να επιστρέψει από τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και οι Ρόμπι Γκράμπατς (2,30 μ.), Σιλβέστερ Μπέντναρεκ (2,33μ.), Μάτους Μπούμπενικ (2,30 μ.).

Ο Μπανιώτης, μετά τη Σλοβακία θα αγωνιστεί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (10-11/2) στο ΣΕΦ, όπου αναμένεται να είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ