ΣΤΙΒΟΣ

Έβδομος στη Στοκχόλμη ο Τσάτουμας

Έβδομος στη Στοκχόλμη ο Τσάτουμας

Ο Λούης Τσάτουμας κατετάγη έβδομος στο διεθνές μίτινγκ "XL Galan" στη Στοκχόλμη. Παγκόσμιο ρεκόρ από την Γέλενα Ισινμπάγεβα!

Ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση στο μήκος στο διεθνές μίτινγκ "XL Galan" στη Στοκχόλμη.

Ο Μεσσήνιος άλτης κατετάγη 7ος στο μήκος με 7,64μ. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είχε μια άκυρη προσπάθεια και δύο επιτυχημένα άλματα στα 7,57μ. και στα 7,50μ. Αποσύρθηκε από τον αγώνα μετά το τέταρτο άλμα.

Ο Τσάτουμας έχει πραγματοποιήσει φέτος άλμα στα 8,05μ. Μόλις την Τρίτη (21/2) αγωνίστηκε και νίκησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Νικητής στη Στοκχόλμη αναδείχθηκε ο Σουηδός Μίτσελ Τορνέους με 7,99μ.

Στην κούρσα της βραδιάς, τα 60μ. εμπόδια ο Ντάιρον Ρόμπλες αναδείχθηκε νικητής σε χρόνο 7,66 δευτερόλεπτα. Ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Κινέζος Λιού Ξιανγκ ακυρώθηκε.

Στα 400μ. αθλητής-θαύμα από τη Γρενάδα, ο Κιρανι Τζέιμς πρόσθεσε άλλο ένα μεγάλο χρόνο στο ενεργητικό του με 45,52 δευτερόλεπτα.

Η Ισινμπάγεβα επέστρεψε

Μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες στην ιστορία του στίβου η Έλενα Ισινμπάγεβα επανήλθε στην κορυφή μετά τις... απανωτές αποτυχίες μετά από το παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009.

Η Ρωσίδα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 5,01μ. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση ήταν δική της με 5,00μ. από τις 15 Φεβρουαρίου του 2009 στο Ντόνετσκ. Στον ανοιχτό στίβο το παγκόσμιο ρεκόρ, και αυτό της Ισινμπάγεβα, είναι 5,06μ.

Η Ουκρανή Όλια Σαλαντούχα πραγματοποίησε τη δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο στο τριπλούν με άλμα στα 14,79μ. Η εξίσου σπουδαία Κουβανή Γιαργκερις Σαβίν ήταν δεύτερη με 14,47μ. όσο έκανε δηλαδή και η Νίκη Πανέττα την Τετάρτη (22/2) και αντιστοιχεί στην πέμπτη πλέον καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Η Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος, Άννα Τσιτσέροβα ξεπέρασε και πάλι τα 2,00μ. ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 2.04μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ