ΣΤΙΒΟΣ

Ένις, Φίλιξ & Άνταμς για το βραβείο της IAAF

Ένις, Φίλιξ & Άνταμς για το βραβείο της IAAF

Οι χρυσές Ολυμπιονίκες Τζέσικα Ένις, Άλισον Φίλιξ και Βάλερι Άνταμς είναι υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς. Η απονομή θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.

Τρεις πρωταγωνίστριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ερίζουν για να πάρουν στα χέρια τους το βραβείο της IAAF για την κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε πως η Τζέσικα Ένις, η Άλισον Φίλιξ και η Βάλερι Άνταμς είναι υποψήφιες για να διαδεχθούν την Αυστραλή Σάλι Πίρσον, η οποία ήταν και φέτος υποψήφια για τον τίτλο.

Η Ένις, το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων για τη Μεγάλη Βρετανία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο. Η Φίλιξ τερμάτισε πρώτη στα 200 μέτρα και ήταν μέλος της χρυσής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών στη σκυταλοδρομία 4χ400μ.

Όσο για την Άνταμς, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία, ωστόσο στέφθηκε ξανά χρυσή Ολυμπιονίκης όταν η νικήτρια Ναζντέγια Όσταπτσουκ πιάστηκε ντοπέ σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών.

Τη Δευτέρα (5/11) είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα των υποψηφίων στους άνδρες. Ο Γιουσέιν Μπολτ διεκδικεί την τέταρτη νίκη του με αντιπάλους τον Αμερικανό χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο ρέκορντμαν στα 110μ. εμπόδια, Άρις Μέριτ και τον "άρχοντα" των 800 μέτρων, τον Κενυάτη Ντέιβιντ Ρουντίσα.

Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός από την τελική τριάδα του Μο Φάρα, νικητή σε 5.000 και 10.000 μέτρα και αδιαφιλονίκητου πρωταγωνιστή στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο ετήσιο gala που θα διεξαχθεί στις 24 του μήνα στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ