ΣΤΙΒΟΣ

Ελληνική 3άδα στο Χένγκελο

Ελληνική 3άδα στο Χένγκελο
INTIME SPORTS

Ο Λούης Τσάτουμας, ο Αντώνης Μάστορας και η Τόνια Στεργίου αγωνίζονται την Κυριακή (8/6) στο μίτινγκ στίβου στο Χένγκελο στην Ολλανδία.

Ένα από τα δυνατότερα μίτινγκ της σειράς Challenge της IAAF, θα γίνει αύριο στο Χένγκελο και εκεί θα είναι, προκειμένου να πάρουν μέρος, τρεις Ελληνες πρωταθλητές, που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αγώνισμα τους.

Ο τέταρτος φέτος στην Ευρώπη στο μήκος, Λούης Τσάτουμας, και οι Τόνια Στεργίου και Αντώνης Μάστορας στο ύψος, βρίσκονται στην ολλανδική πόλη και αύριο θα έχουν την ευκαιρία για έναν πολύ καλό αγώνα.

Ο Τσάτουμας μία εβδομάδα από το 8,22 μ. της Καλαμάτας θα βρεθεί στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με έναν από τους σημαντικότερους αντιπάλους του, τον ερχόμενο Αύγουστο στη Ζυρίχη. Στο Χένγκελο βρίσκεται ο Γκρεγκ Ράδερφορντ, που έχει δείξει φέτος πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας πετύχει 8,51 μέτρα. Ο Βρετανός δεν θα είναι ο μόνος δυνατός αντίπαλος του αγώνα. Στην ολλανδική πόλη είναι ο Ιγκνίσους Γκαισά, ο Ιρβινγκ Σαλαντίνο, αλλά και ο Αμερικανός Τάιρον Στιούαρτ με 8,39 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο και ο Νοτιοαφρικανός Ζάρκ Βίσερ με την τρίτη επίδοση στον κόσμο (8,31 μ.).

Πολύ καλός αγώνας θα γίνει και στο ύψος των γυναικών με τη συμμετοχή δυνατών ονομάτων όπως οι Ανα Σίμιτς (1,98 μ.), Λεβέρν Σπένσερ (1,96 μ.), Οξάνα Οκούνεβα (1,95 μ.). Στον αγώνα θα πάρει μέρος και η Τόνια Στεργίου, στον τέταρτο αγώνα της στη σεζόν. Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου έχει ξεπεράσει το 1,88 μ. και στον αγώνα της στη Φιλοθέη έδειξε σε θέση να ανέβει πάνω από τα 1,92 μέτρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Αντώνης Μάστορας απαλλαγμένος από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, θα επιδιώξει να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 2,26 μ., που είναι το φετινό του ρεκόρ. Στον ίδιο αγώνα μετέχει ο Ρώσος Αλεξέι Ντμίτρικ,, ο Ντάστι Γιόνας, ο Αλεξάντερ Σούστοφ και ο Τζέσε Γουίλιαμς.

Τη συμμετοχή της στη διοργάνωση ακύρωσε η Νίκη Πανέττα, που είχε μια μικρή ενόχληση ψηλά στο δικέφαλο, στον αγώνα των Χανίων και επέλεξε να συνεχίσει την προετοιμασία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ