ΣΤΙΒΟΣ

Έγινε το πρώτο βήμα, έπεται συνέχεια

Έγινε το πρώτο βήμα, έπεται συνέχεια

Οι βάσεις δημιουργίας δυνατών ομάδων σκυταλοδρομίας σε όλες τις κατηγορίες μπήκαν στον Αγιο Κοσμά. Το πρώτο καμπ σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. ήταν η ευκαιρία να βρεθούν στο ίδιο στάδιο οι κορυφαίοι Ελληνες σπρίντερ μαζί με τους νεότερους αθλητές.

Οι βάσεις δημιουργίας δυνατών ομάδων σκυταλοδρομίας σε όλες τις κατηγορίες μπήκαν το Σαββατοκύριακο στον Αγιο Κοσμά. Το πρώτο καμπ σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. ήταν η ευκαιρία να βρεθούν στο ίδιο στάδιο οι κορυφαίοι Έλληνες σπρίντερ μαζί με τους νεότερους αθλητές. Η κοινή δουλειά είναι το κλειδί για την επιτυχία και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή των εθνικών προπονητών, που ευελπιστούν πως σε βάθος χρόνου η χώρα θα αποκτήσει ανταγωνιστικές ομάδες.

"Οι αθλητές και οι αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών κέρδισαν πολλά πράγματα από τη διαδικασία. Για εμάς τους μεγαλύτερους ήταν η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να δώσουμε το κίνητρο στους μικρότερους", είπε ο κορυφαίος Ελληνας σπρίντερ των τελευταίων ετών, Λυκούργος Τσάκωνας και συμπλήρωσε:

"Το να διακριθεί ή ακόμη και το να διεκδικήσει η ομάδα την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι αλήθεια πως πολλές εθνικές ομάδες ρίχνουν το βάρος τους στις σκυτάλες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά".

Η Γεωργία Κοκλώνη αναμφίβολα έχει την μεγαλύτερη εμπειρία, αφού μετέχει στις εθνικές ομάδες 4Χ100 μ. από το 2000 και τους Ολυμπιακούς του Σίδνει. "Ολο αυτό που γίνεται είναι μια πολύ καλή προσπάθεια. Το γεγονός ότι μετά το 2004 η ομοσπονδία ασχολείται και πάλι συστηματικά με τις σκυτάλες είναι πολύ θετικό. Η αλήθεια είναι πως για κάποια χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας δεν είχαμε το ανάλογο υλικό, όμως, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετά κορίτσια που μπορούν να τρέξουν γρήγορα. Για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα θα πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά, θα πρέπει να μαζευτούμε αρκετές φορές το χρόνο και να κάνουμε αγώνες", είπε η Κοκλώνη και συμπλήρωσε:

"Θεωρώ πως η ομάδα των γυναικών μπορεί να έχει δύο δυνατά σχήματα, που θα βελτιώνονται μέσα από το συναγωνισμό». Η Κοκλώνη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Παναγιώτη Ασλανίδη, ο οποίος έχει την ευθύνη των ομάδων: «Η δουλειά του είναι εξαιρετική. Εχει τις τεχνικές γνώσεις να βοηθήσει όλα τα παιδιά και φυσικά τις ομάδες 4Χ100 μέτρα".

Το βάρος στην μικρή σκυτάλη επέλεξε να ρίξει τη νέα χρόνια ο 29χρονος σπρίντερ, Πάνος Τριβυζάς. Ο αθλητής του Κώστα Βογιατζάκη, είπε για την προπονητική συγκέντρωση: "Ηταν πολύ καλή εμπειρία για όλους τους αθλητές. Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Τα λόγια του κ. Κουτσιώρα, ο οποίος για μια ακόμη φορά μας είπε πως θα στηρίξει τις ομάδες, μου έδωσαν επιπλέον κίνητρο. Για να μπορέσει βέβαια να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να συντελέσουν πολλοί παράγοντες. Θα πρέπει να είμαστε καλά και να τρέξουμε γρήγορα και φυσικά θα πρέπει να έχει προηγηθεί κοινή δουλειά. Η αρχή έγινε με το καμπ του Αγίου Κοσμά και αναμένεται η συνέχεια".

Το επόμενο προγραμματισμένο καμπ για τις ομάδες σκυταλοδρομίας έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου στον Αγιο Νικόλαο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ