ΣΤΙΒΟΣ

Δημάκη: "Να γίνει θεσμός το Energy Duathlon Karpenissi"

Δημάκη: "Να γίνει θεσμός το Energy Duathlon Karpenissi"
Δημάκη

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο τρίαθλο, Ντενίζ Δημάκη, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πρωινό στις 8" με τον Αντώνη Κυρίκο.

H Nτενίζ Δημάκη μίλησε για την διοργάνωση «Energy Duathlon Karpenissi», εξήγησε γιατί είναι πρόκληση να γίνουν στο Καρπενήσι οι αγώνες, ενώ σχολίασε γιατί τα multi sport, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου και στην Ελλάδα.

Απόσπασμα δηλώσεων της Ντενίζ Δημάκη:

Για το Energy Duathlon Karpenissi:« Πλέον έχει γίνει θεσμός να γίνονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι των πόλεων που φιλοξεν0ύν αγώνες τους αγκαλιάζουν. Το Καρπενήσι που οι πιο πολλοί το έχουν γνωρίσει ως χειμερινό. Ελπίζω η διοργάνωση να γίνει θεσμός».

Για την περιοχή του Καρπενησίου: «Το Καρπενήσι είναι μεγάλη πρόκληση. Οι αγώνες που θα διοργανώνονται εκεί είναι διαδρομές σε μικρές κατηφόρες. Η τοποθεσία του Καρπενησίου και η θέα σε ανταμείβουν. Είναι μεγάλη πρόκληση για να το δοκιμάσεις».

Γιατί τα mutli sport έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου: «Τα mutli sport έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων, γιατί συνδυάζουν διάφορα αθλήματα μαζί. Το πως γίνεται ο συνδυασμός των αθλημάτων. Η προπόνηση ακόμα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αυτό στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο έχει γίνει αυτό εδώ και πολλά χρόνια και βλέπουμε ότι και στην χώρα μας αναπτύσσεται. Η πρόκληση σε αυτά τα σπορ είναι ότι κάποιος δεν ξέρει αν θα καταφέρει να καταφέρει να συνδυάσει τα τρία αθλήματα. Αλλά οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν ότι έχουμε τις δυνάμεις και τελικά είναι όλα στο μυαλό. Σε αυτό το άθλημα δεν μετράει τόσο ο χρόνος όπως στον στίβο, είναι η δυνατότητα του να τερματίσεις. Είτε ο πρώτος που μπορεί να κυνηγάει τον χρόνο, είτε ο τελευταίος που είδες ότι μπορεί να τερματίσει. Η ικανοποίηση του τερματισμού είναι ίδια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Για τον λόγο που συμμετέχουν επαγγελματίες αθλητές: «Είμαι στους αγωνιστικούς χώρους εδώ και 26 χρόνια, αλλά αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι αυτό που αναζητούσαμε οι αθλητές. Η μαζικότητα και οι οργανωμένοι αγώνες. Είναι το πιο πράγμα για εμένα και τους συναθλητές μου να μπαίνουμε στην εκκίνηση με πολύ κόσμο. Είναι κάτι που πολύ όμορφο και πιστεύω θα συνεχιστεί για πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ