ΣΤΙΒΟΣ

Αθλητής με αναπηρία δεν θα κυνηγήσει τη Ζυρίχη

Αθλητής με αναπηρία δεν θα κυνηγήσει τη Ζυρίχη

Ο Γερμανός Παραολυμπιονίκης Μάρκους Ρεμ δεν θα καταφύγει στη δικαιοσύνη για να ανατρέψει την απόφαση που του απαγορεύει να αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (video)

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στο μήκος, Μάρκους Ρεμ νίκησε στο γερμανικό πρωτάθλημα με άλμα στα 8,24μ, επίδοση που θα του έδινε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης το μήνα που διανύουμε, όμως η γερμανική ομοσπονδία απαγόρευσε τη συμμετοχή του.

Κρίθηκε πως η λάμα που φοράει στο δεξί πόδι, στο οποίο πατάει για να κάνει το άλμα, του δίνει πλεονέκτημα. Ο 27χρονος Ρεμ έχει κάθε δικαίωμα να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να ανατρέψει την απόφαση, αλλά δεν θα το κάνει.

" Δεν θα καταφύγω στο νόμο, αλλά αυτό που θα κάνω είναι να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητες που έχω για να αποδείξω πως δεν έχω κανένα πλεονέκτημα. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να νομίζει πως κέρδισα, γιατί έχω το προσθετικό πόδι. Αυτή δεν θα ήταν σωστή εντύπωση", τόνισε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Associated Press.

Ο Ρεμ έχασε το πόδι σε ατύχημα με σκάφος σε ηλικία 13 ετών. Το 2012 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με 7,35μ. παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία.

Ο Όσκαρ Πιστόριους πήγε στα δικαστήρια για να επιτραπεί η συμμετοχή του σε μεγάλες διοργανώσεις. Τα κατάφερε. Το 2011 στη Νταεγκού ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. Αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ξαναδείτε το άλμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ