ΠΟΛΟ

Ώρα Ελλάδος; Μετάλλιο

Ώρα Ελλάδος; Μετάλλιο

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη διαβεβαιώνει, μιλώντας στο Sport24.gr, πως απόψε (19.00) η εθνική γυναικών θα κάνει το μεγάλο παιχνίδι που χρωστάει στον ημιτελικό με την Ουγγαρία.

Τα χρυσά κορίτσια, από τα πλέον δημοφιλή σήριαλ της αμερικανικής τηλεόρασης που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, ήταν μια παρέα τεσσάρων μεγάλων κυριών που απολάμβαναν την παρέα και περνούσαν υπέροχα με τις φίλες τους και μεταξύ τους.

Το ίδιο σήριαλ, σε ελληνική βερσιόν παίζεται τα τελευταία χρόνια και στις πισίνες ανά τον κόσμο, με τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, κορυφαία πολίστρια του κόσμου (και με τη βούλα) το 2011, λίγες ώρες (19.00, ΕΤ1) πριν από έναν ακόμα ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης με την Ουγγαρία, παραδέχεται στο Sport24.gr, πως η χημεία και η καλή παρέα είναι ίσως το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας αυτής της χρυσής ομάδας, της εθνικής πόλο γυναικών.

" Το κλίμα είναι υπέροχο και κάνουμε πραγματικά αυτό που μας αρέσει. Έχουμε δέσει μεταξύ μας και με τους προπονητές μας και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Το σημαντικό είναι πως οι κοπέλες που ενσωματώνονται στην ομάδα ανά διοργάνωση γίνονται γρήγορα ένα κομμάτι του συνόλου", επισημαίνει η κορυφαία φουνταριστή της εθνικής ομάδας που μετά τις τρεις νίκες με Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και την πρόκριση "αέρα" στο προολυμπιακό (και παράλληλα στο επόμενο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα) μας άφησε… σύξυλους με τη δήλωση πως " Χρωστάμε ένα καλό παιχνίδι". Και επιμένει:

"Ναι, δεν έχουμε παίξει ακόμα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Θέλετε λίγο το άγχος για τον αρχικό στόχο, ή το γεγονός πως ο στόχος είναι να είμαστε στο πίκ της φόρμας μας στο προολυμπιακό τον Απρίλιο, δεν μας έχει επιτρέψει να δείξουμε την πραγματική μας αξία", μας λέει για να πάρει… πληρωμένη απάντηση: - Αφήστε τότε να κάνετε το καλό παιχνίδι στον τελικό!

" Δεν μπορείς να νικήσεις μια ομάδα σαν την Ουγγαρία αν δεν πιάσεις εξαιρετική απόδοση. Όπως έδειξε και στο Θέτις κάπ είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή και αν θέλουμε να πάμε έναν ακόμα τελικό, θα πρέπει να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας", μας αποστομώνει η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η εθνική πόλο των γυναικών μας έχει καλομάθει και εκεί που είχε μόλις μια παρουσία σε τετράδα, το 1995 στο Ευρωπαϊκό στο Σέφιλντ, την τελευταία δεκαετία έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Σαγκάη 2011), ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο (Αθήνα 2004) και ένα ασημένιο Ευρωπαϊκό μετάλλιο (Ζάγκρεμπ 2010).

εν σταματάμε εδώ, έστω και αν ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί που ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό. Θέλουμε ένα ακόμα μετάλλιο και πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες αργότερα, αφού θα είναι μεγάλη υπόθεση, ιδιαίτερα για τα κορίτσια που δεν έχουν ζήσει τη μαγεία αυτής της διοργάνωσης", συνεχίζει η Ασημάκη την οποία αποφασίζουμε να… τσιγκλίσουμε και της θυμίζουμε την απίστευτη πατέντα της διεθνούς ομοσπονδίας που δεν επιτρέπει ακόμα και στη Παγκόσμια πρωταθλήτρια να πάρει απ’ ευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Κάτι που ισχύει μόνο στις γυναίκες, αφού στους άνδρες έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι τρεις πρώτες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

" Ειλικρινά είναι απίστευτο! Να έχεις πάρει τον Παγκόσμιο πρωτάθλημα και να πρέπει να περάσεις από άλλα δύο τουρνουά για να πας Ολυμπιάδα. Και στο προολυμπιακό μάλιστα αν έδινε το παρών η Νότιος Αφρική θα περνούσαν μόλις οι τρεις πρώτες ομάδες. Τώρα θα προκριθούν οι ομάδες που θα περάσουν στην τετράδα στο Εντμοντον, πράγμα όχι εύκολο και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Αυτό όμως μας πεισμώνει πιο πολύ", λέει η φουνταριστή της Βουλιαγμένης, που όπως και οι συμπαίκτριές της περιμένουν ακόμα το πριμ από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό του 2010 (για το Παγκόσμιο του 2011, προφανώς είναι πολύ νωρίς για να το σκέφτονται…).

"Σίγουρα η χώρα μας περνά μια μεγάλη περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά και εμείς αφιερώνουμε μεγάλο χρόνο στην εθνική. Το χαιρόμαστε και το θέλουμε, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε και τη δική μας αποκατάσταση. Πολλά κορίτσια έχουν πρόβλημα με τις δουλειές τους, ο προπονητής είναι ακόμα αδιόριστος και νοιώθουμε να παλεύουμε μόνες μας, με προπονητές και ομοσπονδία. Θα πρέπει κάποια στιγμή και η πολιτεία να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της" καταλήγει η φουνταριστή μας.

Άντε και με τη νίκη κορίτσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ