ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη-Ιμπέρια 9-7

Βουλιαγμένη-Ιμπέρια 9-7
INTIME SPORTS

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 9-7 της ιταλικής Μεντιταρενέα Ιμπέρια στον ημιτελικό του Final-4 της Euro League. Αντίπαλος της στον τελικό του Σαββάτου (12/4, 22.15) θα είναι η οικοδέσποινα Σαμπαντέλ.

Τελικό και στο Σαμπαντέλ πήγε η Βουλιαγμένη! Η ομάδα του Κώστα Δήμου προκρίθηκε στον τελικό της Euro League μετά τη νίκη της με 9-7 με αντίπαλο την πρωτάρα Ιμπέρια στον ημιτελικό του Final-4 της καταλανικής πόλης.

Αντίπαλος της Βουλιαγμένης στον τελικό του Σαββάτου (12/4, 22.15) θα είναι η οικοδέσποινα Σαμπαντέλ, όπως και η ελληνική ομάδα διεκδικεί τον τρίτο τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Αντιμέτωπη με την Ιμπέρια για πρώτη φορά η πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος βρέθηκε να κυνηγάει τις Ιταλίδες στο σκορ με 5-3 στο δεύτερο οκτάλεπτο. Όμως με γκολ της Ιωάννας Χυδηριώτη η Βουλιαγμένη μείωσε στο ένα γκολ (5-4).

Στα μισά του τρίτου οκταλεπτου η κάτοχος τριών ευρωπαϊκών τίτλων αντεπιτέθηκε και με τέρματα της Χριστίνας Τσουκαλά και της Αντιγόνης Ρουμπέση η Βουλιαγμένη ισοφάρισε (6-6) και με νέο γκολ της Ρουμπέση στην παίκτρια παραπάνω πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (7-6).

Στην τελευταία περίοδο η άμυνα της Βουλιαγμένης εγκλώβισε τις Ιταλίδες. Η Τίνα Κοντογιάννη διαμόρφωσε το 8-7 με άπιαστο σουτ από την περιφέρεια, για να έρθει και ήρθε το γκολ της Αγγελικής Γερόλυμου ένα λεπτό πριν από την εκπνοή για να θεμελιώσει το θρίαμβο της ελληνικής ομάδας.

Νωρίτερα, η Σαμπαντέλ είχε επικρατήσει με 15-9 (6-2, 2-3, 3-1, 4-3) της πολυπρωταθλήτριας Οριτζόντε Κατάνια στον πρώτο ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 3-2, 2-0

Τα γκολ των δύο ομάδων σημείωσαν οι:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κ.Δήμου): Ρουμπέση 3, Γερόλυμου 2, Κοντογιάννη 2, Χυδηριώτη 1, Τσουκαλά 1.

ΜΕΝΤΙΤΑΡΕΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑ: Στίμπερ 2, Ντρόκο 1, Καζανόβα 1, Ραλάτ 1, Έμολο 1, Καρέγκα 1.

Δείτε στιγμιότυπα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ