ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη ή ματαίωση για το Final 4 του Κυπέλλου

Βουλιαγμένη ή ματαίωση για το Final 4 του Κυπέλλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σύσκεψη θα υπάρξει την Τρίτη (24/5) στα γραφεία της ΚΟΕ με θέμα τη διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου με τη διοργάνωση να είτε να πραγματοποιείται στη Βουλιαγμένη είτε να ματαιώνεται.

Η... Οδύσσεια της φετινής διοργάνωσης του Final 4 του Κυπέλλου στο πόλο των ανδρών αναμένεται να τελειώσει την Τρίτη 24/5. Εάν θα βρεθεί τελικά Ιθάκη ή φετινή διοργάνωση θα μείνει χωρίς νικητή θα το μάθουμε αμέσως τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΟΕ.

Εκεί θα βρεθούν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων καθώς και οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας με τα δεδομένα που θα πέσουν στο τραπέζι να είναι δύο.

Το πρώτο σενάριο θέλει τη διοργάνωση να πραγματοποιείται κανονικά το διήμερο 27-28 Μαΐου στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Εθνικού που επίσης συμμετέχουν στη διοργάνωση. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η ματαίωση του φετινού Κυπέλλου είναι μονόδρομος αφού δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες.

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις για το Final 6 του Champions League, ενώ αμέσως μετά συγκεντρώνεται η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για τις υποχρεώσεις της στο World League.

Το χρονικό και ο φόβος των επεισοδίων

Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Η ταλαιπωρία για το θεσμό του Κυπέλλου έχει ξεκινήσει από το περασμένο Φθινόπωρο. Τότε υπήρξαν οι πρώτες επαφές με την Πάτρα ώστε να φιλοξενηθεί η διοργάνωση και τον Δεκέμβριο υπήρξε και η σχετική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους αγώνες να ορίζονται για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Τον Φεβρουάριο ο Δήμος της Πάτρα τόνισε ότι δεν έχει στη διάθεση του τα απαιτούμενα χρήματα και δήλωσε αδυναμία για τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Αμέσως μετά από την Ομοσπονδία στράφηκαν στη δοκιμασμένη λύση του Καρπενησίου όμως δεν βρέθηκε πρόσφορο έδαφος και έτσι το επόμενο κολυμβητήριο που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό της Νέας Σμύρνης.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε και με το Δήμο της Νέας Σμύρνης δεν έγινε όμως ποτέ η διοργάνωση εκεί. Ο Δήμος υπό των φόβο επεισοδίων δήλωσε κόλλημα και η αναζήτησε ξεκίνησε πάλι από την αρχή αφού πρώτα οδηγηθήκαμε σε αναβολή για το διήμερο 28-29 Μαΐου.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν και συνέβη αυτό μέχρι και σήμερα αρκετά κολυμβητήρια ήταν υποψήφια με αυτό της Χαλκίδας να προωθείται ως καλύτερη δυνατή λύση. Η συμφωνία και σε αυτή την περίπτωση επιτεύχθηκε, αλλά μόλις έγινε γνωστή άρχισαν οι αντιδράσεις τόσο από την αστυνομία όσο και από τοπικούς φορείς και τελικά παρά την ανακοίνωση η Χαλκίδα πήρε πίσω την απόφασή της σχεδόν μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της.

Στην ΚΟΕ τότε άρχισαν εκ νέου να ψάχνουν κολυμβητήρια με αυτό του Χαΐδαρίου να φαντάζει ως βασικό υποψήφιο μέχρι που τελικά δεν τελεσφόρησε ούτε και αυτή η προσπάθεια. Μετά έπεσε στο τραπέζι και το κολυμβητήριο του Αλίμου αλλά έχουμε θέμα με τις ημερομηνίες.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στη συνεδρίαση της Τρίτης όπου η Βουλιαγμένη δέχεται να φιλοξενήσει το πολύπαθο Final 4 και απομένει η απόφαση των υπόλοιπων ομάδων.

Δείτε το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα:

Photo credits: Action images
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ