ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Αν έπρεπε να επιλέξω, θα διάλεγα το ευρωπαϊκό..."

Βλάχος: "Αν έπρεπε να επιλέξω, θα διάλεγα το ευρωπαϊκό..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος και ο προπονητής της Βουλιαγμένης Κώστας Λούδης μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και στον Γιάννη Λαμπίρη, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους "ερυθρόλευκους" (AUDIO).

Ο προπονητής της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στον Γιάννη Λαμπίρη μετά την νίκη επί της Βουλιαγμένης με 10-5 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών:

Για την κατάκτηση του τίτλου: “Κανένας δεν πίστευε ότι ο Ολυμπιακός φέτος μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα. Άξια φτάσαμε μέχρι εδώ και πήραμε τον πρώτο ελληνικό τίτλο με αυτή την άνεση. Θέλουμε και τον δεύτερο ελληνικό τίτλο και από εκεί και πέρα το μυαλό μας είναι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Φτάσαμε στο final 6 και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, ως πρώτοι και αήττητοι. Είμαστε πλέον στην ελίτ της Ευρώπης. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον νικητή στα δύο παιχνίδια που έχουμε. Χρειαζόμαστε την τύχη με το μέρος μας. Θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας. Έχουμε πολύ πάθος και όρεξη για ακόμη μία διάκριση. Πιστεύω να πάνε όλα καλά και να διεκδικήσουμε τα πάντα”.

Για τα νοκ άουτ στο final 6 και το κύπελλο: “Τα νοκ άουτ παιχνίδια χρειάζονται ιδιαίτερη διαχείριση και ειδική προετοιμασία. Είναι παιχνίδια που μπορεί να σε στείλουν στα ουράνια ή να σε αφήσουν πίσω. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις ομάδες. Από το Καζάν και μετά έχουν υπάρξει τέτοια παιχνίδια. Εχουμε μάθει από τα λάθη μας, παίρνουμε και τα καλά και θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εμπειρίες. Όλοι έχουμε θέληση για διάκριση. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω σε ότι αφορά τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, ενώ είχε να συμμετάσχει σε φάιναλ φορ από το 2007. Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι σε ένα φάιναλ φορ και ελπίζουμε αυτό να συμβαίνει πιο συχνά. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και από εκεί και πέρα το να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε”.

Για το αν είναι η άμυνα το στοιχείο στο οποίο θα βασιστεί, αν θα είναι το κλειδί: “Ναι, αυτό είναι, η ομάδα στηρίζεται στην ομοιογένεια. Δεν υπάρχει η μεγάλη φίρμα, για να πούμε ότι αν δεν παίξει αυτός ο παίκτης, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να νικήσει. Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην ομαδική άμυνα και στο ομαδικό παιχνίδι μπροστά και καταφέρνει να κρατάει τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ. Έχουμε χαρισματικούς σκόρερ,οι παίκτες γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και έτσι παίρνουμε αυτό που θέλουμε”.

Για το ποιόν τίτλο θα διάλεγε, αν είχε να επιλέξει έναν από τους τρεις: “Χαίρομαι για κάθε τίτλο που κερδίζω. Σίγουρα η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου μπορεί να σε φτάσει στα ουράνια, γι΄ αυτό και θα προτιμούσα αυτόν…”.

Ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Λούδης, μίλησε επίσης στον Sport24 Radio 103,3 και στον Γιάννη Λαμπίρη, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 10-5 και την απώλεια του πρωταθλήματος της Α1 πόλο:

Για τους τελικούς: “Πρέπει να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Είναι άξιος πρωταθλητής. Να του ευχηθώ και καλή επιτυχία στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό μια ελληνική ομάδα να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία και την ελληνική υδατοσφαίριση. Νιώθω περήφανος για τους παίκτες μου. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο τον χρόνο. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, που ήταν η είσοδος στον τελικό και προσπαθήσαμε να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό που είναι σε άλλο μέγεθος συγκριτικά με εμάς. Εχουμε πολλά νέα παιδιά και γι΄αυτό θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι που παίζουμε με τον Ολυμπιακό είναι παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες μας. Σήμερα ξεκινήσαμε με δύο παιδιά, 18 και 19 ετών βασικούς, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τέτοιους αγώνες. Η Βουλιαγμένη όμως μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από αυτή τη σειρά των τελικών. Σαφέστατα έχω παράπονα για πολλά λάθη που έγιναν και για τον τρόπο αντιμετώπισης στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Υπάρχει μέχρι ένος σημείου η δικαιολογία της ποιότητας του αντιπάλου και η απειρία πολλών δικών μας παικτών».

Για το Φάιναλ Φορ του κυπέλλου: “Την επόμενη εβδομάδα στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό και να αναμετρηθούμε πάλι με τον ίδιο αντίπαλο. Ευχή μου είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην δομή της ελληνικής υδατοσφαίρισης και στους συλλόγους. Εμείς επενδύουμε σε νέους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του ομίλου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ