ΠΟΛΟ

Το κύπελλο βρίσκει κάτοχο στη Λαμία

Το κύπελλο βρίσκει κάτοχο στη Λαμία
INTIME SPORTS

Την Παρασκευή (17/5) διεξάγονται οι ημιτελικοί του Final Four του Κυπέλλου. Βουλιαγμένη-Αργοστόλι και Νηρέας Λαμίας-Ολυμπιακός είναι τα ζευγάρια.

Η Λαμία μπαίνει στον χάρτη των Final Four της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκε το σύστημα διεξαγωγής των Final Four στο Κύπελλο Ελλάδας, η πόλη της Φθιώτιδας φιλοξενεί τη δεύτερη τη τάξει κορυφαία διοργάνωση της ΚΟΕ.

Στο κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας διεξάγονται την Παρασκευή οι ημιτελικοί της διοργάνωσης: Βουλιαγμένη-Αργοστόλι και Νηρέας Λαμίας-Ολυμπιακός.

Και οι δύο ημιτελικοί διαθέτουν αδιαφιλονίκητα φαβορί. Η Βουλιαγμένη, νικήτρια το 2012 στο Αργοστόλι, αντιμετωπίζει τους Κεφαλονίτες με στόχο την 12η παρουσία στον τελικο. Το Αργοστόλι ολοκληρώνει μια εκπληκτική χρονιά με τη συμμετοχή στο final four να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε Final Four.

Στο δεύτερο ημιτελικό ο οικοδεσπότης Νηρέας Λαμίας κέρδισε με το σπαθί του την πρόκριση στην τελική 4άδα. Ο σύλλογος της Α2 που έχει στις τάξεις του τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και τον Κώστα Κοκκινάκη αντιμετωπίζει τον πολυνίκη του θεσμού με 14 τίτλους, Ολυμπιακό.

Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός άφησαν στη μέση τους τελικούς της Α1 (στο 1-1 βρίσκεται η σειρά) για να διεκδικήσουν έναν άλλο τίτλο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος εξήγησε τους λόγους που η ομοσπονδία έδωσε τη διοργάνωση στη Λαμία: " Πρώτα γιατί αυτή η Ομοσπονδία, από το 1999 που καθιερώθηκε το Φάιναλ Φορ, μόνον μία φορά δεν το διοργάνωσε εκτός του αθηνοκεντρικού κράτους, το 2000 (Νίκαια). Δεύτερον γιατί, η Λαμία, διέθετε ένα αχρησιμοποίητο για 12 ολόκληρα χρόνια κολυμβητήριο και ήταν η χρυσή ευκαιρία να ενεργοποιηθεί η πόλη, οι φορείς της και οι άνθρωποι του αθλητισμού ώστε να αποδοθεί στον αθλητισμό, τη νεολαία, τη κοινωνία της Λαμίας, αυτό το κόσμημα".

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί φέτος το "Σαμαρτζίδης Καπ" στη Λαμία μετά από πρόταση της ομοσπονδίας. Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος η Ελλάδα, η Σερβία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 17/5

Βουλιαγμένη-Αργοστόλι (17.30)

Νηρέας Λαμίας-Ολυμπιακός (19.00)

Σάββατο 18/5

Τελικός (15.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ