ΠΟΛΟ

Στην Ουγγαρία η Βουλιαγμένη

Στην Ουγγαρία η Βουλιαγμένη
INTIME SPORTS

Στο Final Four του Champions Cup (26-27/4) αγωνίζεται η Βουλιαγμένη. Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή Κώστα Δήμου και των αθλητριών του.

Η Βουλιαγμένη αναχωρεί την Πέμπτη (25/4) για το Έγκερ της Ουγγαρίας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Final Four του Champions Cup. Είναι η πέμπτη συμμετοχή της τα τελευταία έξι χρόνια.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν είναι φέτος το φαβορί για τον τίτλο. Στον ημιτελικό της Παρασκευής (26/4, 19.00) θα αντιμετωπίσει την ισπανική Σαμπαντέλ, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός δεύτερου τίτλου.

Ο προπονητής της Βουλιαγμένης Κώστας Δήμου υποστήριξε " έχουμε κάποια προβλήματα, όμως δε μιζεριάζουμε αλλά πάμε με καλό ηθικό να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Ξέρουμε τις δυσκολίες, στον ημιτελικό θα αντιπετωπίσουμε τον πιο δύσκολο αντίπαλο, ίσως το φαβορί της διοργάνωσης, όμως έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες".

Η αρχηγός Αντιγόνη Ρουμπέση συμπλήρωσε " είναι αλήθεια πως ως τώρα η ομάδα δεν έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, όμως στο Final Four συμμετέχουν 4 πολύ καλές ομάδες και για να πετύχεις κάτι πρέπει να δείχνεις το καλό σου πρόσωπο.Ο πρώτος αγώνας είναι δύσκολος, οι Ισπανίδες είναι πολύ ανεβασμένες και λόγω των επιτυχιών που έχουν σημειώσει με την Εθνική τους Ομάδα. Ελπίζουμε όμως ότι στα δύσκολα θα δείξουμε κι εμείς το πραγματικό μας πρόσωπο".

Οι δηλώσεις των υπολοιπων παικτριών:

Χριστίνα Τσουκαλά: "Έχουμε προετοιμαστεί σωστά, ξέρουμε τη Σαμπαντέλ, την αντιμετωπίσαμε άλλωστε και πέρισυ. Είναι μια ομάδα δεμένη, με πολλές διεθνείς παίκτριες, που πήραν και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και προπονούνται μαζί όλο το χρόνο.

Γνωρίζουμε ότι το επίπεδο είναι δύσκολο αλλά αυτό συμβαίνει πάντα στο Final Four καθώς αγωνίζονται οι 4 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Εμείς, όπως πάντα, θα παίξουμε για τη νίκη".

Αγγελική Γερόλυμου: " Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που θα παπίξουμε στο Final Four για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια. Έχουμε ήδη κατακτήσει 2 τίτλους και στις άλλες δύο περιπτώσεις κι εκεί παίξαμε τελικό. Η διάρκεια αυτή δείχνει και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα.

Η Σαμπαντέλ, που θα αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ίσως η δυνατότερη του Final Four : έχει διεθνείς παίκτριες και μάλιστα διαθέτει και ξένη, κάτι που εμείς δεν έχουμε. Ένα Final Four, όμως, είναι πάντα Final Four και εμείς πάμε έχοντας κάνει καλή προτεοιμασία. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται σνήθως στις λεπτομέρειες, στην ψυχραιμία αλλά και στην τύχη, όσο κι αν αποφεύγουμε να το λέμε".

Αλεξάνδρα Ασημάκη: " Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες δεν είχαμε απώλειες κι έτσι, κατά κάποιο τρόπο, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πλήρεις. Για τη Σαμπαντέλ θεωρώ ότι είναι η πιο δύσκολη από τις αντιπάλους που θα μπορούσαμε να κληρωθούμε, αυτή που θεωρητικά είναι το φαβορί. Όμως και η ομάδα μας, με 2 κατακτήσεις και άλλους 2 τελικούς, είναι σίγουρα μια υπολογίσιμη ανίπαλος. Αν περάσουμε τη Σαμπαντέλ έχουμε πολλές πιθανότητες στον τελικό, όμως για να την κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε πολύ καλά.

Από τις ομάδες του άλλου ημιτελικού είμαστε σίγουρα καλύτερες. Βέβαια, η Έγκερ θα παίζει στην έδρα της, σε μια νέα πισίνα και για πρώτη φορά σε Final Four, άρα θα το παλέψει. Στον 1ο γύρο όμως τις νικήσαμε σχετικά εύκολα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ