ΠΟΛΟ

Στην εθνική ξανά ο Χρήστος Αφρουδάκης

Στην εθνική ξανά ο Χρήστος Αφρουδάκης
INTIME SPORTS

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής πόλο των ανδρών, Χρήστος Αφρουδάκης θα ενσωματωθεί το απόγευμα στην προετοιμασία των διεθνών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Τι είπε στο Sport24.gr

Οκτώ μήνες μετά από την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ο Χρήστος Αφρουδάκης θα ξαναφορέσει το σκουφάκι με την ελληνική σημαία. "Είναι θετικό που επιστρέφω στην εθνική ομάδα και θέλω να τη βοηθήσω να πραγματοποιήσει τους στόχους τους", είπε ο ο πρώην αρχηγός στο Sport24.gr.

Ο Αφρουδάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση το απόγευμα (19.00) στο κολυμβητήριο του Ζαππείου. Εξέφρασε την επιθυμία να ξαναβρεθεί πρώτα με την ομάδα και θα προχωρήσει σε γραπτή δήλωση τις επόμενες μέρες.

Οι ίδιοι οι διεθνείς που του συμπαραστάθηκαν όταν αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον προηγούμενο Νοέμβριο, κινητοποιήθηκαν για την επάνοδο του και έχοντας τη στήριξη του προπονητή της εθνικής, Θοδωρή Βλάχου, άσκησαν πίεση προς την ομοσπονδία μέσω των συνεργατών του Διαθεσόπουλου. Το προηγούμενο Σάββατο (20/6) υπήρξε συνάντηση των διεθνών του Δημήτρη Γιακουμάτου και του Αντώνη Αρώνη με τον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, συζήτησαν για το οικονομικό και την επιστροφή του Αφρουδάκη. Άνθρωπος της Βουλιαγμένης είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της ΚΟΕ πριν από περίπου δύο μήνες να ανοίξει ξανά η πόρτα της εθνικής για τον Αφρουδάκη.

Το χάσμα ανάμεσα στον Αφρουδάκη και στην κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ) φαίνεται να γεφυρώθηκε, τουλάχιστον προς το παρόν. Ο περιφερειακός της Βουλιαγμένης είχε θέσει εαυτό εκτός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον περασμένο Νοέμβριο όσο βρισκόταν στον πάγκο ο Σάκης Κεχαγιάς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε καλέσει τον Αφρουδάκη, αλλά και τους Κώστα Τσαλκάνη και Βαγγέλη Δελακά (σ.σ. βρίσκονται στην εθνική ομάδα) στον αγώνα με τη Ρουμανία για το World League. Ακολούθησε η προχωρινή αποχώρηση του νυν αρχηγου Μανώλη Μυλωνάκη.

Τον Δεκέμβριο παραιτήθηκε ο Κεχαγιάς που έχει αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή των εθνικών ομάδων. Αντικαταστάθηκε από τον Βλάχο, η αποχή του Αφρουδάκη συνεχίστηκε, ενώ παράλληλα είχε εφαρμοστεί εμπάργκο από την ΚΟΕ στην επιστροφή του στην εθνική, όπως φάνηκε από την ατυχή δήλωση του Βλάχου.

Το τουρνουά πόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν διεξάγεται από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Η εθνική ανδρών έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει στον Β' Όμιλο την Ιταλία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες.

Προς το παρόν μονάχα η οικοδέσποινα Βραζιλία του Ράτκο Ρούντιτς έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή. Την πρόκριση θα πάρει και η νικήτρια του Super Final στο World League που ξεκινάει απόψε στο Μπέργκαμο. Στην ιταλική πόλη βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος τον οποίο το Sport24.gr αναζήτησε δίχως επιτυχία για μια δήλωση για την επιστροφή του Αφρουδάκη στην εθνική ομάδα. Καμιά από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει αν υπήρξε τηλεφωνική επαφή ανάμεσα στον Διαθεσόπουλο και στον Αφρουδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ