ΠΟΛΟ

Στα προημιτελικά η εθνική γυναικών!

Στα προημιτελικά η εθνική γυναικών!

Η Εθνική γυναικών νίκησε 13-12 την Ιταλία στα πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Τη Δευτέρα (29/7, 18.00) αντιμετωπίζει την Αυστραλία.

Η Ιταλία χάνει από την Ελλάδα όχι μόνο στις 27 Ιουλίου, αλλά και στις 28 του μήνα! Ακριβώς δυο χρόνια μετά την πρόκριση της εθνικής γυναικών στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σαγκάης εις βάρος της Ιταλίας, η παγκόσμια πρωταθλήτρια έστειλε ξανά σπίτι της τη "Σετερόσα" στην ίδια ημερομηνία και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση προκρίθηκε στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, επικρατώντας με 13-12 της πρωταθλήτριας Ευρώπης στη διαδικασία των πέναλτι. Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην 8άδα θα είναι τη Δευτέρα (29/7, 18.00) η Αυστραλία.

Στην κανονική διάρκεια η αναμέτρηση έληξε 9-9, 10-10 μετά τα δύο τρίλεπτα της παράτασης και 3-2 στα πέναλτι με την Έλενα Κούβδου να λέει "όχι" στην Τερέζα Γκαριμπόντι και την Άλκηστη Αβραμίδου να ευστοχεί στο κρίσιμο πέναλτι.

Οι δύο ομάδες που γνωρίζονται καλά και έχουν μεγάλη ιστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια ήταν ισόπαλες 2-2 μετά το τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα ξέσπασε και προηγήθηκε με διαφορά δύο γκολ (5-3) με την αρχηγό Αντιγόνη Ρουμπέση και την Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Η Ελλάδα διατηρούσε το ισχνό προβάδισμα του ενός γκολ μέχρι το τελευταίο οκτάλεπτο. Μετά το γρήγορο γκολ της Φεντερίκα Ραντίτσι, η Ρομπέρτα Μπιανκόνι που έκανε μεγάλη ζημιά ισοφάρισε τον αγώνα (8-8).

Η Αλεσάντρα Κότι έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα του Γιώργου Μορφέση, πραγματοποιώντας το 9-8 στα 2:09 πριν από το τέλος του αγώνα.

Όμως η Ελλάδα είχε τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Ισοφάρισε σε 9-9 στα 31 δευτερολέπτα, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στο πρώτο τρίλεπτο η αριστερόχειρας Τζιούλια Έμολο πέτυχε το 10-9, όμως και πάλι η Μανωλιουδάκη ήταν εκεί για να ισοφαρίσει (10-10) και να πετύχει το τέταρτο γκολ της στο παιχνίδι.

Στα πέναλτι η Ελίζα Κεϊρόλο δεν κατάφερε να νικήσει την Έλενα Κούβδου και βρήκε δοκάρι, εν αντιθέσει με την Αντιγόνη Ρουμπέση που πέτυχε διάνα στο πρώτο "ελληνικό" πέναλτι.

Η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια και δικαιολογημένα έπεσαν πάνω της όλες οι Ελληνίδες με το τέλος της αναμέτρησης.

Μοιραία παίκτρια για την Ιταλία αποδείχθηκε η Μπιανκόνι που καθυστέρησε να εκτελέσει το (πέμπτο "ιταλικό") πέναλτι και τιμωρήθηκε από τους διαιτητές. Έτσι η Ιταλία έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά το χαμένο πέναλτι της Μαργαρίτας Πλευρίτου και οι διεθνείς δεν χρειάστηκαν να εκτελέσουν το πέμπτο πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 1-2, 4-2 (κ.α.), 1-1, 0-0 (παρ.), 2-3 (πεν.)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Φ.Κόντι): Γκίγκλι, Γκαριμπότι 1, Ραντίτσι 2, Κεϊρόλο, Αϊέλο, Ντι Μάριο 3, Μπιανκόνι 3, Έμολο 2, Παλμιέρι, Κότι 1, Φρασινέτι.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Β.Διαμαντοπούλου, Ψούνη, Μ.Πλευρίτου Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 3, Μανωλιουδάκη 4, Ε.Πλευρίτου.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Ρωσία-Καναδάς

Αυστραλία-Ελλάδα

Ολλανδία-Ουγγαρία

Ισπανία-ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ