ΠΟΛΟ

Πρώτη ήττα και 2η θέση στον όμιλο για την Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό πόλο

Πρώτη ήττα και 2η θέση στον όμιλο για την Εθνική γυναικών στο Ευρωπαϊκό πόλο
EUROKINISSI

Η Εθνική γυναικών υπέστη την πρώτη ήττα της στη φάση των ομίλων και την προσπέρασε η Ολλανδία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στη Βαρκελώνη.

Η Εθνική γυναικών ήταν μπροστά στο σκορ για το μεγαλύτερο μέρος του "τελικού" του 1ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο απέναντι στην Ολλανδία, ωστόσο ένα ξέσπασμα της Ίλσε Κούλχας στο 4ο οκτάλεπτο έφερε την ήττα με 7-8 και τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία.

Η Ολλανδή της Βουλιαγμένης σημείωσε και τα τρία τέρματά της στην τελευταία περίοδο και με την Ελλάδα μπροστά στο σκορ μέχρι εκείνο το σημείο. Το 5-4 και το 6-5 από το γκολ της Χριστίνας Τσουκαλά έγινε 6-7 και μετά από το τέρμα της Βίβιαν Σέβενιτς με παίκτρια παραπάνω 1:34 πριν από το τέλος, η ελληνική ομάδα δεν είχε τύχη, παρά τη μείωση του σκορ από την Αλεξάνδρα Ασημάκη και το δοκάρι της Άλκιστης Αβραμίδου στα 20''.

Η πρώτη ήττα της "γαλανόλευκης" στον όμιλο την αφήνει στη 2η θέση, να περιμένει τη Ρωσία στα προημιτελικά, μετά από την ήττα της τελευταίας από την Ισπανία στον 2ο όμιλο, που την κράτησε στην 3η θέση.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 3-2, 2-4

Ελλάδα: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 2, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδιριώτη 1, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη

Ολλανδία: Ααρτς, Μέχενς 1, Χένεε 2, Φαν ντερ Σλουτ, Βόλφες, Στόμπχορστ, Ρόχε, Σέβενιτς 2, Κούλχαας 3, Φούρφελτ, Σλίκινγκ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολλανδία 13

Ελλάδα 12

Ιταλία 10

Γαλλία 6

Ισραήλ 2

Κροατία 1

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ