ΠΟΛΟ

Παναθηναϊκός-Εθνικός 9-7

Παναθηναϊκός-Εθνικός 9-7
INTIME SPORTS

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το ζευγάρι των τελικών της Α1 πόλο των ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος. Οι "πράσινοι" απέκλεισαν τον Εθνικό στους "4".

Ιστορία γράφει φέτος η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού. Μετά τη συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου, οι "πράσινοι" θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον "αιώνιο" αντίπαλο Ολυμπιακό με τον πρώτο τελικό να διεξάγεται στο "Παπαστράτειο" την ερχόμενη Τετάρτη (27/5).

Σε ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό η ομάδα του Κώστα Λούδη επικράτησε 9-7 του Εθνικού, κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Το θεμέλιο λίθο στη νίκη των γηπεδούχων στο κατάμεστο Ιλίσιο κολυμβητήριο έβαλε ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος, σκοράροντας στον παίκτη παραπάνω στα τέσσερα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα.

Την υπογραφή στο θρίαμβο του Παναθηναϊκού έβαλε ο πρωταθλητής με τον Εθνικό το 2005, Φίλιππος Καραμπέτσος που απέκρουσε το πέναλτι του Χρήστου Κουτσιαλή (στα 1:40 πριν το τέλος). Ο Κουτσιαλής ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Εθνικού και σημείωσε τέσσερα γκολ.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Υπήρξε αρκετή ένταση στις τελευταίες στιγμές του ημιτελικού και μετά το τέλος, με τους διαιτητές να δείχνουν την κόκκινη κάρτα στον Παναγιώτη Παπαδόγκωνα για διαμαρτυρία. Θα απουσιάσει δηλαδή από τον πρώτο τελικό με τους "ερυθρόλευκους" και η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του προπονητή του Παναθηναϊκού, Κώστα Λούδη και του ίδιου του παίκτη. Και ο ίδιος ο Λούδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, οπότε ούτε εκείνος έχει δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο.

Ο Εθνικός που επέστρεψε φέτος σε πρωταγωνιστικό ρόλο, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, θα αντιμετωπίσει τη Βουλιαγμένη για τις θέσεις 3-4.

Ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ, όπως αποδείχθηκε, ο Χαραλαμπόπουλος τόνισε " από όλες τις ομάδες που κυνηγούσαν τους τελικούς, είμαστε οι μόνοι που πήγαμε στους τελικούς. Το αξίζαμε με την προσπάθεια που κάναμε όλη τη χρονιά. Δείξαμε πως έχουμε ψυχή. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά από εμάς, έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ, μεγαλύτερο ίσως από όλες τις υπόλοιπες ομάδες μαζί. Κανένας όμως δεν έχει πάει σε τελικό για να χάσει. Εμείς ως Παναθηναϊκός δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε".

Οι ημερομηνίες των τελικών για τις θέσεις 1-2 (στις τρεις νίκες): 27/5, 29/5, 31/5 και 2/6, 3/6 αν χρειαστεί.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 1-1, 1-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κ.Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα, Σαρτζετάκης, Ν.Κόχειλας, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 2, Καλογεράκος 2, Αφρουδάκης 1, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φ.Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κουτσιαλής 4, Χατζηκυριακάκης, Βουνισέας, Βουλγαράκης 1, Καρούντζος 1, Τσαχειλίδης, Γ.Κόχειλας 1, Μπεριστιάνος, Ξανθόπουλος, Αϊβαλιώτης, Αργυρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ