ΠΟΛΟ

Οι "ελληνικοί" τελικοί

Οι "ελληνικοί" τελικοί
INTIME SPORTS

Μετά την πρόκριση του στον τελικό του LEN Trophy ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο της χώρας μας στη διοργάνωση. Θυμηθείτε όλες τις ελληνικές γυναικείες συμμετοχές.

Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να γίνει η τέταρτη ομάδα της Ελλάδας που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο στις γυναίκες. Προηγήθηκαν η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη και ο Εθνικός.

Η χώρα μας μετράει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, τέσσερις στο Champions Cup (σ.σ. νυν Euro League) και δύο στο LEN Trophy.

Το χορό άνοιξε η Γλυφάδα με την κατάκτηση του Champions Cup το 2000. Την επόμενη χρονιά η Γλυφάδα ηττήθηκε στον τελικό από την Οριτσόντε Κατάνια και διπλασίασε τις κούπες το 2003. Ξανά φιναλίστ το 2004 και νέα ήττα από την Οριτσόντε Κατάνια.

Ο κύκλος της Γλυφάδας έκλεισε και άνοιξε εκείνος της Βουλιαγμένης. Το 2008 η Οριτσόντε Κατάνια είπε "όχι" στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου, αλλά ήρθαν δύο συνεχόμενοι τίτλοι για τη Βουλιαγμένη το 2009 και το 2010 (στην Κέρκυρα). Το 2012 με τον Κώστα Δήμου πλέον στο τιμόνι η Βουλιαγμένη επέστρεψε στον τελικό του Champions Cup, όμως η Προ Ρέκο ήταν πιο δυνατή.

Μόλις δύο είναι οι ελληνικοί τίτλοι στο LEN Trophy. Η Βουλιαγμένη πήγε τελικό το 2000, αλλά κατάφερε να το σηκώσει το 2003. Ακολούθησε ακόμα ένας χαμένος τελικός το 2005, ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε το 2008 από τη Ρόμα στην Πάντοβα.

Στο "Παπαστράτειο" το 2010 ο Εθνικός κατέκτησε τον τίτλο. Φέτος ήρθε η σειρά του συμπολίτη Ολυμπιακού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ