ΠΟΛΟ

Νίκησε και ψάχνει το θαύμα η Εθνική

Νίκησε και ψάχνει το θαύμα η Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες πήρε από τη Ρωσία η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών η οποία πήρε τη νίκη 15-9 στο πλαίσιο του World League.

Μόλις δύο εβδομάδες (και κάτι) μετά τον πικρό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Προολυμπιακό τουρνουά από τη Ρωσία στα πέναλτι, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών αντιμετώπισε και πάλι την αρκούδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του World Leagueστη ζώνη της Ευρώπης.

Και είχε την ευκαιρία να πάρει μια άτυπη ρεβάνς, στο κλειστό κολυμβητήριο τοΥ πειραιά «Π. Καπαγέρωφ», ένα είδος εκδίκησης και μάλιστα με νίκη ξέσπασμα 15-9 επί των Ρωσίδων.

Μια σημαντική νίκη ψυχολογίας (και «παρηγοριάς»;) για την Εθνική, που αγωνίστηκε χωρίς την μέχρι πρότινος αρχηγό της Αντιγόνη Ρουμπέση (στη θέση της μπήκε στη 13άδα η Ιωάννα Χυδηριώτη) παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ήρθε στην Ελλάδα χωρίς τέσσερις βασικές παίκτριες που ήταν στο Προολυμπιακό (Προκφίεβα, Καρίμοβα, Σομπόλοβα, Ιβάνοβα). Αλλά και μια νίκη ουσίας που δίνει ακόμα και ελπίδες πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης του World League στη Σαγκάη.

Διότι η Εθνική έφτασε τους 7 βαθμούς, έναντι 9 της 2ης Ρωσίας και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Γερμανία, ενώ οι Ρωσίδες θα παίξουν με την 1η και σχεδόν προκριμένη Ισπανία. Έτσι, έχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στη 2η θέση – καθώς ευνοείται και σε πιθανή ισοβαθμία με Ρωσία μετά το σημερινό αποτέλεσμα (είχε χάσει 12-6, δηλαδή με την ίδια διαφορά, αλλά έχει καλύτερη επίθεση) – και έχει ελπίδες να περάσει ως η καλύτερη από τις 2ες των ομίλων.

Η Εθνική μας προηγήθηκε 2-0 με δύο παραπάνω, αλλά γρήγορα οι Ρωσίδες ανταπόδωσαν και ισοφάρισαν με αποτέλεσμα 2-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα ξέφυγε και με 6-3 με ωραίο π.π. της Τσουκαλά, θαυμάσια προσπάθεια της Ξενάκη από φουνταριστό και εύστοχο πέναλτι της Ελευθ. Πλευρίτου (που κέρδισε η Ασημάκη), αλλά η Μπορίσοβα μείωσε σε 6-4 με μακρινό ξαφνικό σουτ.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Εθνική μας κυριάρχησε κατά κράτος, ήταν πολύ καλή στην άμυνα (3/11 έφαγε μόνο στο λιγότερο) και επέβαλε το ρυθμό της βρίσκοντας το στόχο με όλους τους τρόπους (π.π., φουνταριστό (4/7 συνολικά), περιφέρεια κόντρα και πέναλτι).

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 15-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 5-1, 4-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Ελευθεριάδου 1, Διαμαντοπούλου Β., Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη 2, Πλευρίτου Ελευθ. 2, Ξενάκη 3, Διαμαντοπούλου Β.

ΡΩΣΙΑ (Νταϊντούκοφ): Ουστιούκινα, Ζούμπκοβα, Αντόνοβα 2, Γέρζανιτς, Μπορίσοβα 3, Ιβανκίσινα, Κούζινα, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα 1, Ρίτζκοβα 1, Αμπντριαζιάκοβα, Γκρίνεβα 2, Βερκογκιλιάντοβα

Πρόγραμμα και αποτελέσματα

1η αγωνιστική

Ρωσία - Γερμανία 19-8

Ελλάδα - Ισπανία 16-17

2η αγωνιστική

Ρωσία - Ελλάδα 12-6

Γερμανία - Ισπανία 8-20

3η αγωνιστική

Ελλάδα - Γερμανία 21-1

Ισπανία - Ρωσία 16-9

4η αγωνιστική

Γερμανία - Ρωσία 10-22

Ισπανία - Ελλάδα 13-9

5η αγωνιστική

Ελλάδα - Ρωσία 15-9

Ισπανία - Γερμανία

6η αγωνιστική

Γερμανία - Ελλάδα

Ρωσία - Ισπανία

Η βαθμολογία μετά από τέσσερις αγώνες

Ισπανία 11 66-42

Ρωσία 9 62-40

Ελλάδα 7 33-43

Γερμανία 0 27/82

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ