ΠΟΛΟ

Κατρουτζανάκης: "Ο Απόλλων θα παίξει πόλο αντάξιο των ομάδων της Α1"

Κατρουτζανάκης: "Ο Απόλλων θα παίξει πόλο αντάξιο των ομάδων της Α1"

Ο προπονητής της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιάννης Κατρουτζανάκης και ο αρχηγός της Δημήτρης Τσίκλος μίλησαν για τους στόχους της φετινής σεζόν.

Η "νωχελική" πρεμιέρα μετατράπηκε ακολούθως σε σαρωτική «επέλαση» για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που επιβεβαίωσε και με το… παραπάνω ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α1 πόλο των ανδρών.

Διότι μπορεί την 1η αγωνιστική η αμφίβια "ελαφρά ταξιαρχία" να αναδείχθηκε ισόπαλη 6-6 με τον Ηλυσιακό στον Άλιμο, ωστόσο συνέχισε – πάντα υπό το βλέμμα των αδερφών Γιώργου και Ζάχου Αφρουδάκη (ας σημειωθεί ότι ο Ζάχος προπονείται για να επιστρέψει σύντομα στην πισίνα) - εντυπωσιακά επικρατώντας κατά σειρά με 14-6 του Ιωνικού εκτός έδρας και με 10-3 του Περιστερίου εντός.

Πλέον, μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών, συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την έτερη ομάδα που έχει εκφράσει ανοιχτά φιλοδοξίες ανόδου, τον ΝΟ Χανίων, τον οποίο και υποδέχεται το προσεχές Σάββατο στις 4 μ.μ. στον Άλιμο.

Εν όψει του μεγάλου ντέρμπι ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιάννης Κατρουτζανάκης και ο αρχηγός, Δημήτρης Τσίκλος, μίλησαν στην επίσημη σελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου (apollongs.gr) αναφερόμενοι τόσο στη μέχρι τώρα πορεία, αλλά και σε όσα… έπονται.

"Η γκέλα στην πρεμιέρα ήταν αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Του άγχους που πάντα εμπεριέχει κάθε νέα αρχή, αλλά και αυτού που έζησα κι εγώ πέρυσι ως παίκτης. Και εξηγούμαι. Το 80% των παικτών μας αγωνίζονταν μέχρι πέρυσι στην Α1 και ίσως θεώρησαν ότι η κατηγορία είναι εύκολη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι είναι τελείως διαφορετική. Ευτυχώς το αποτέλεσμα της πρεμιέρας δεν μας στοίχισε και δεν μας πήγε πολύ πίσω" τονίζει αρχικά ο Γιάννης Κατρουτζανάκης και συνεχίζει:

"Πρώτιστο μέλημα μας στην τρέχουσα φάση του πρωταθλήματος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση της κατάταξης, διότι η βαθμολογία μεταφέρεται στην 2η φάση. Θέλουμε επίσης παιχνίδι με το παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στην επόμενη φάση της κατηγορίας, οπότε και θα γίνουν τα πιο απαιτητικά παιχνίδια".

Το πόσο πολύ πιστεύει ο νεαρός κόουτς στην ομάδα του αποδείχτηκε και από την πεποίθηση που εξέφρασε ότι ο Απόλλων θα παίξει πόλο αντάξιο της Α1 κατηγορίας: "Είναι αναγνωρισμένο απ’ όλους πως το έμψυχο δυναμικό που διαθέτουμε είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Α2. Μετά από εμάς, και τα Χανιά είναι κοντά σε επίπεδο παικτών που μπορούν να σταθούν στην Α1.

Ξεκάθαρος στόχος μας είναι η άνοδος, θα τον πετύχουμε και του χρόνου θα είμαστε στη μεγάλη κατηγορία. Μεταξύ των διεκδικητών μόνο εμείς και τα Χανιά έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα για άνοδο. Οι υπόλοιποι, χωρίς να τους υποτιμούμε βεβαίως, λένε “πάμε να παλέψουμε και αν έρθει η άνοδος έχει καλώς”. Θέλω να πω πως εμείς έχουμε ξεκάθαρη στόχευση και πως παιχνίδι με το παιχνίδι ο Απόλλων θα βελτιώνεται και θα παίξει πόλο άλλης ταχύτητας, αντάξιο με ομάδων της Α1".

Για το ματς με τα Χανιά: «Είναι το πιο δυνατό. Θα παίξουμε εντός διότι τα Χανιά ζήτησαν να αλλάξει η έδρα και το δεχτήκαμε. Είναι ένα ματς ντέρμπι μεταξύ των ομάδων, που έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο. Μας ενδιαφέρουν οι βαθμοί και πρέπει να το κερδίσουμε για λόγους τόσο βαθμολογικούς όσο και πρεστίζ».

Για το αν θα χρειαστεί να βάλει το σκουφάκι ο Γιώργος Αφρουδάκης: «Αν ήμουν στη θέση των παικτών μου θα το θεωρούσα πολύ μεγάλη τιμή να παίξω με τον Γιώργο, με τον οποίο έχουμε συνυπάρξει αγωνιστικά στο παρελθόν. Ως προπονητής, εγώ θα προσπαθήσω η ομάδα να πετύχει τον στόχο της χωρίς τη βοήθειά του και να τον τιμήσουμε στον τελικό ή στον ημιτελικό, που είναι και το καθοριστικό ματς για να ανέβουμε στην Α1».

Δημήτρης Τσίκλος: "Δουλεύουμε για να μην αναγκάσουμε τον Γιώργο (σ.σ. Αφρουδάκη) να μπει ξανά στην πισίνα"

Βασικό στέλεχος της «ελαφράς ταξιαρχίας» και μέλος της από τη σύσταση κιόλας του τμήματος πριν από μια τριετία είναι ο Δημήτρης Τσίκλος. Ο 37χρονος έμπειρος αμυντικός είναι ο αρχηγός του Απόλλωνα Σμύρνης και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία.

Είχε, μάλιστα, την εξήγηση για το μουδιασμένο ξεκίνημα, που εξελίχθηκε, πάντως, σε εξαιρετική συνέχεια: "Όπως και να το κάνουμε και φέτος είμαστε μια καινούργια ομάδα. Έχουμε στη σύνθεσή μας πολλούς νέους και καλούς παίκτες και χρειαζόμαστε τα επίσημα παιχνίδια, ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Αυτό ήδη συμβαίνει και είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα.

Εξάλλου, δουλεύουμε συστηματικά στην προπόνηση και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας που παρακολουθεί τα παιχνίδια μας. Μέσα από τη δουλειά μας θα αποκτήσουμε την ομοιογένεια που απαιτείται και θα βγάλουμε στην πισίνα τα καινούργια στοιχεία που μας ζητά ο νέος προπονητής μας.

Βελτιωνόμαστε συνεχώς και έχουμε ως στόχο να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι στην τελική φάση, εκεί όπου θα κριθεί σε δύο-τρία παιχνίδια η άνοδό μας".

Όσο για τι θα πρέπει να προσέξει ο Απόλλων για να αποφύγει το περυσινό πάθημα ο Δημήτρης Τσίκλος είπε: "Να προσέξει τον κακό του εαυτό και σε περίπτωση που του… προκύψει να είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστική ομάδα και θα χρειαστεί να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Η περυσινή χρονιά, πάντως, μας έδωσε μαθήματα, θα παρουσιαστούμε πολύ πιο υποψιασμένοι και δεν θα το αφήσουμε να βγει το… κακό".

Για το αν θα χρειαστεί να βοηθήσει ο Γιώργος Αφρουδάκης: "Ο Γιώργος και εκτός πισίνας που είναι προσφέρει βοήθεια. Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει θέμα, αλλά αν βρούμε τα πολύ σκούρα θα δούμε τι θα γίνει (σ.σ. χαμογελά). Η ομάδα δουλεύει συστηματικά, ώστε να μην αναγκάσουμε να βάλουμε τον Γιώργο ξανά στην πισίνα. Είναι δική του απόφαση, βέβαια. Προσωπικά θα χαιρόμουν να παίξω μαζί του».

Το κάλεσμα στον κόσμο του Απόλλωνα και η επιθυμία για… δημιουργία αθλητών

Για φινάλε ο Δημήτρης Τσίκλος κράτησε το κάλεσμα προς τον κόσμο του Απόλλωνα, τόσο για το προσεχές ντέρμπι με τα Χανιά όσο και για όλη τη χρονιά, με απώτερο στόχο, όπως, είπε το… άνοιγμα του αθλήματος του πόλο στους φιλάθλους και τη δημιουργία αθλητών για τα τμήματα του Συλλόγου: «Περιμένουμε τη βοήθεια του κόσμου. Την θέλουμε, καθώς ουσιαστικά και γι’ αυτόν γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια. Όταν θα έχουμε τον κόσμο ακόμη πιο κοντά μας, θα έρθουν και πιο πολλά παιδιά στις ακαδημίες. Είναι αυτό που έχουμε όνειρο τόσο ο Σύλλογος, όσο και εμείς που δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη δύναμη του κόσμου θα δυναμώσουμε κι άλλο κι εμείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ