ΠΟΛΟ

Η Γκορλέρο σταμάτησε την Εθνική

Η Γκορλέρο σταμάτησε την Εθνική

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε με 10-4 από την Ιταλία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Τζούλια Γκορλέρο να πραγματοποιεί μεγάλη εμφάνιση.

Όπως και στη Βουδαπέστη, έτσι και στο Βελιγράδι η Ιταλία απέκλεισε την Εθνική ομάδα πόλο από τα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι Ιταλίδες με κορυφαίες την Γκορλέρο και την Ντι Μάριο "έπνιξαν" με την άμυνα τους τις διεθνείς και με 10-4 πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η Εθνική δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση πάνω στην κλειστή άμυνα της Ιταλίας με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τα πρώτα δύο οκτάλεπτα χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς μας χρειάστηκαν 17.15 για να καταφέρουν για πρώτη φορά να νικήσουν την εξαιρετική Γκορλέρο και αυτό έγινε με πέναλτι της Ρουμπέση. Μέχρι τότε η Ιταλίδα είχε 8/8 αποκρούσεις. Την ίδια ώρα η Εθνική δεν τα πήγαινε άσχημα στην άμυνα έχοντας περιορίσει σημαντικά όπλα των τυπικά φιλοξενούμενων με την Ντι Μάριο να πετυχαίνει δύσκολα γκολ και να διαμορφώνει το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στη συνέχεια του αγώνα οι παίκτριες του Σάκη Κεχαγιά έδειξαν να χάνουν την ψυχολογία τους, η Κούβδου βρέθηκε σε μέτρια ημέρα και έτσι οι Ιταλίδες έφτασαν στη νίκη με 10-4. Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει την Εθνική εκτός τετράδας και θα παίξει στη 1μ.μ. της Πέμπτης (21/1) με την ηττημένη του αγώνα Ουγγαρία - Γαλλία για τις θέσεις 5-8.

Με τη ματιά των αριθμών: Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε δύο στατιστικά στοιχεία του αγώνα. Το πρώτο αφορά το εντυπωσιακό 77.8% στις αποκρούσεις που είχε η Τζούλια Γκορλέρο. Η τερματοφύλακας της Ιταλίας απέκρουσε τα 14 από τα 18 σουτ που πήγαν στην εστία της επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Από εκεί και πέρα πρέπει να σταθούμε και στη μεγάλη αστοχία που είχαν οι Ελληνίδες διεθνείς. Συνολικά επιχείρησαν 30 σουτ από τα οποία τα 18 πήγαν μόλις στο τέρμα και τα τέσσερα από αυτά νίκησαν την Γκορλέρο με το ποσοστό της Εθνικής να είναι μόλις 13,3%.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα.

Ελλάδα - Ιταλία 4-10

Τα οκτάλεπτα:0-1, 0-3, 2-2, 2-4

Ελλάδα: Ρουμπέση 3, Μανωλιουδάκη 1

Ιταλία: Γκαριμπότι 2, Κουεϊρόλο 1, Ραντίτσι 3, Ντι Μάριο 3, Μπιανκόνι 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ