ΠΟΛΟ

Γερόλυμου: "Με αντίπαλο το χρόνο"

Γερόλυμου: "Με αντίπαλο το χρόνο"

Η Αγγελική Γερόλυμου, αναφέρθηκε στον νέο της ρόλο στην Εθνική, στην ποιότητα που διαθέτει η ομάδα, μίλησε για ορισμένες δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα φάση και ανέλυσε τους στόχους της φετινής σεζόν.

Η πρώην διεθνής πολίστρια και νυν συνεργάτης του Σάκη Κεχαγιά, Αγγελική Γερόλυμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στον νέο της ρόλο ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα, στην ποιότητα που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μίλησε για ορισμένες δυσκολίες που υπάρχουν στην παρούσα φάση και ανέλυσε τους στόχους της Ελλάδας για την «μεγάλη» φετινή σεζόν.

Υπενθυμίζεται πως η Γερόλυμου τίμησε για 7 ολόκληρα χρόνια την Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών έχοντας συμμετοχή σε τεράστιες επιτυχίες, με κατακτήσεις Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων και Ευρωπαϊκών μεταλλίων, ενώ μέχρι πρόσφατα εργαζόταν ως γυμνάστρια της Εθνικής Ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ΚΟΕ:

"Όταν ήρθε ο Σάκης Κεχαγιάς και μου πρότεινε την θέση αυτή, δεν έκανα δεύτερη σκέψη. Αποτελεί μια πολύ σημαντική θέση για μένα και θέλω να τον ευχαριστήσω για την επιλογή αυτή και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Μεταξύ μας υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και ένα κοινό όραμα".

Για τον νέο της ρόλο, η Αγγελική Γερόλυμου τόνισε: "Ο ρόλος μου αυτός είναι καθορισμένος από την αρχή σε συνεργασία με τον Σάκη Κεχαγιά. Πρόκειται για έναν ρόλο που θέλει τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας πανέτοιμες αναφορικά με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και γενικά με την ψυχολογία τους. Νομίζω πως μπορώ να υπηρετήσω τον ρόλο αυτό, γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενο και, βέβαια, γνωρίζω όλα τα κορίτσια με τα οποία έχω αγωνιστεί και έχω μοιραστεί πολλά, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτή τη φορά βεβαίως εγώ θα είμαι είμαι έξω από το νερό και εκείνες μέσα, ωστόσο με ένα μόνο βλέμμα μπορώ να καταλάβω τα προβλήματά τους και το τι λέει η ψυχή τους".

Αναφερόμενη στις δυνατότητες της Εθνικής και στο σύνολο που την απαρτίζει, υποστήριξε: "Πρόκειται για ένα συγκρότημα με μεγάλο ταλέντο, με απεριόριστες δυνατότητες και με έναν μικρό μέσο όρο ηλικίας, κάτι που κατ’ εμέ είναι το κυριότερο. Βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Εμείς καλούμαστε να υλοποιήσουμε αυτό τον δύσκολο στόχο, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καταστάσεις. Ο αρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση μέσω ενός χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και, αν δεν τα καταφέρουμε, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά".

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή με τα ζητήματα προγραμματισμού, η νέα βοηθός του Σάκη Κεχαγιά ανέφερε: "Το κυριότερο πράγμα που έχουμε ως αντίπαλό μας είναι ο χρόνος. Μόνο ο χρόνος μας πιέζει και δεν έχουμε δυστυχώς πολλά περιθώρια, καθώς υπάρχει νέος προπονητής, ο οποίος θέλει να περάσει την δική του νοοτροπία, τα δικά του συστήματα και τις δικές του ιδέες. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν αλλά φυσιολογικά χρειάζεται χρόνος. Ωστόσο, ο χρόνος δεν υπάρχει και εμείς πρέπει να πάμε στην Ολυμπιάδα, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα στην παρούσα φάση".

Τέλος, σε σχέση με τους στόχους της Εθνικής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και προολυμπιακό τουρνουά αν χρειαστεί, η Αγγελική Γερόλυμου υποστήριξε: "Ο στόχος, όπως προείπα, είναι εξαιρετικά δύσκολος. Έχουμε, όμως, τις δυνατότητες και μπορούμε να τον πετύχουμε. Βεβαίως, χρειαζόμαστε και την τύχη με το μέρος μας, δηλαδή όχι μόνο να είμαστε δυνατοί, αλλά και τυχεροί. Εγώ, για παράδειγμα, από τις προσωπικές μου εμπειρίες με τα προολυμπιακά τουρνουά σε Πεκίνο και Λονδίνο, έχω να σας θυμίσω τα εξής. Στο μεν προολυμπιακό του Πεκίνου διασυρθήκαμε στο ένα ματς από την Ιταλία και την επόμενη μέρα κατορθώσαμε και πήραμε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα, ενώ το ακριβώς αντίθετο συνέβη σε αυτό του Λονδίνου, όπου τα πηγαίναμε μια χαρά και τελικά, στο κρίσιμο παιχνίδι το χιαστί ηττηθήκαμε και μείναμε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, αν και ήμασταν Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες την προηγούμενη χρονιά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ