ΠΟΛΟ

Έχασε μετά από 2,5 χρόνια η Προ Ρέκο

Head coach Vladimir Vujasinovic, center, of Pro Recco talks to his players during the men's waterpolo Champions' League Group B third round match ZF-Eger vs Pro Recco in Eger, 127 kms northeast of Budapest, Hungary, Wednesday, Dec. 21, 2016. (Peter Komka/MTI via AP)
Head coach Vladimir Vujasinovic, center, of Pro Recco talks to his players during the men's waterpolo Champions' League Group B third round match ZF-Eger vs Pro Recco in Eger, 127 kms northeast of Budapest, Hungary, Wednesday, Dec. 21, 2016. (Peter Komka/MTI via AP) AP

Η Προ Ρέκο ηττήθηκε με 7-6 από την Μπρέσια και μπήκε έτσι τέλος σε ένα τρομερό σερί 2,5 ετών. Νίκες για Βλαχόπουλο, Δερβίση και Γούνα.

Το γκολ του Γκεράτο περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα της Μπρέσια με την Προ Ρέκο έμελλε να έχει ιστορική σημασία, αφού χάρη σε αυτό η ομάδα του Μπόβο επιβλήθηκε με 7-6 και έβαλε τέλος σε ένα ασύλληπτο ρεκόρ της Προ Ρέκο.

Η τελευταία ήττα των παικτών του Βουγιασίνοβιτς ήταν πριν από 2,5 χρόνια και συγκεκριμένα πριν από 74 παιχνίδια.

Η Προ Ρέκο μετρούσε 73 συνεχόμενες νίκες στην Ιταλία κι όμως η Μπρέσια κατάφερε να βάλει τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό της σερί. Μάλιστα, τα έφερε η μοίρα ώστε αυτό να συμβεί με έναν... καρμικό τρόπο. Η προηγούμενη ήττα της Προ Ρέκο έγινε στο ίδιο κολυμβητήριο, κόντρα στην ίδια ομάδα και με το ίδιο σκορ! Στις 5/12/2014 ήταν η τελευταία ήττα των παικτών του Βουγιασίνοβιτς οι οποίοι με το αήττητο τους για 73 αγώνες ξεπέρασαν το τεράστιο σερί της Ραβένα την περίοδο 1985-87 με 72 νίκες.

Μπρέσια - Προ Ρέκο 7-6

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-0, 0-2, 3-2

Μπρέσια (Μπόβο): Γκεράτο 1, Κρίστιαν Πρεσιούτι 4, Μούσλιμ 1, Μπερτόλι 1.

Προ Ρέκο (Βουγιασίνοβιτς): Φιλιόλι 2, Φοντέλι 1, Σούκνο 1, Αϊκάρντι 1, Ίβοβιτς 1

Πέρασε και από την Τεργέστη η Ποζίλιπο των Βλαχόπουλου και Δερβίση

Την 17η νίκη της στο πρωτάθλημα πήρε η Ποζίλιπο επικρατώντας εκτός έδρας επί της Τριέστε. Η ομάδα των Βλαχόπουλου και Δερβίση δυσκολεύτηκε, αλλά με αντεπίθεση στο τέλος κατάφερε να πάρει ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο. Μάλιστα, ο Βλαχόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με τον Έλεζ να ισοφαρίζει και τον Σακόια να χαρίζει τη νίκη στην Ποζίλιπο σχεδόν δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Τριέστε - Ποζίλιπο 9-10

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 3-2, 1-3

Τριέστε (Πικάρντο): Πετρόνιο 1, Φερέτσιο 1, Ντι Σόμα 1, Ρόκι 1, Έλεζ 4, Ομπράντοβιτς 1

Ποζίλιπο (Οτσιέλο): Ματιέλο 1, Ιοντίτσε 2, Σούμποτιτς 3, Βλαχόπουλος 1, Μαρτζιάλι 1, Σακόια 1

"Αγγαρεία" και νίκη γοήτρου η Σαβόνα, 2 γκολ ο Γούνας

Χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο ήταν για τη Σαβόνα του Άλεξ Γούνα ο εντός έδρας αγώνας της για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 Ιταλίας απέναντι στην Ορτίτζια το Σάββατο.

Η Σαβόνα έχει πετύχει το στόχο της κανονικής περιόδου από την προηγούμενη αγωνιστική, που ήταν φυσικά η εξασφάλιση της εισόδου στα πλέι οφ (Φάιναλ Σιξ) της διοργάνωσης, και οι παίκτες της χωρίς ιδιαίτερη συγκέντρωση, καθώς ουσιαστικά προετοιμάζονται για την τελική φάση, έκαναν κάτι σαν "αγγαρεία" και πέτυχαν μια νίκη γοήτρου με 13-12.

Ο Άλεξ Γούνας σκόραρε για άλλη μια φορά (ανελλιπώς πυροβολεί από το ξεκίνημα της σεζόν), έβαλε 2 γκολ και έφτασε τα 62 συνολικά στο καμπιονάτο, παραμένοντας στην ιδιαιτέρως τιμητική δεύτερη θέση των σκόρερ.

Σαβόνα - Ορτίτζια 13-12

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-2, 4-4, 2-3

Σαβόνα (Αντζελίνι): Κολόμπο 1, Νταμόντε 2, Ραβίνα 3, Μιλάκοβιτς 3, Γούνας 2, Σάντοβι 2

Ορτίτζια (Λεόνε): Ντι Λουτσιάνο 1, Τζιακόπο 3, Καμιλέρι 4, Ντανίλοβιτς 2, Κασασόλα 1, Τρινγκάλι 1

Photo credits: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ