ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεύτερο μετάλλιο για Σταθελάκο

Δεύτερο μετάλλιο για Σταθελάκο

Μετά τον Αριστείδη Μακροδημήτρη, δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε και ο Πασχάλης Σταθελάκος, καθώς μετά το αργυρό στην δισκοβολία, πήρε και το χάλκινο στην σφαιροβολία. 8 τα ελληνικά μετάλλια

Ο Πασχάλης Σταθελάκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία (κατηγορία F40), το δεύτερο που κατακτά στο Λονδίνο, καθώς είχε πάρει και το ασημένιο στην δισκοβολία.

Έγινε μάλιστα ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που κατακτά δεύτερο μετάλλιο, καθώς δύο έχει και ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στην κολύμβηση με το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο και το αργυρό στα 50μ. ύπτιο (κατηγορία S2).

Αυτό ήταν το 8ο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή, καθώς από τα τέσσερα των Σταθελάκου και Μακροδημήτρη, έχουν πάρει μετάλλιο η Αλεξάνδρα Δημόγλου (χάλκινο στα 400μ. κατηγορία T3), o Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (χάλκινο στα 100μ. ύπτιο κατηγορία S13), ο Παύλος Μάμαλος (χάλκινο -90 άρσης βαρών σε πάγκο) και οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης - Νίκος Πανανός (χρυσό στο μπότσια).

Οι υπόλοιποι Έλληνες σε πρωινούς τελικούς στίβου

Στον ίδιο τελικό με αυτόν που πήρε μέρος ο Σταθελάκος, ο Αλέξανδρος Κωνσταντιδής πήρε την 10η θέση. Ο Αθανάσιος Μπαράκας πήρε την 6η θέση στον τελικό του τριπλούν της κατηγορίας F11, ενώ στον τελικό της δισκοβολίας στην κατηγορία F51/52/53 ο Παντελής Καλόγερος την 7η θέση (με ατομικό ρεκόρ 10.06) και ο Νικόλαος Καπλάνης δεν είχε έγκυρη προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ