ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπιτσικώκου

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπιτσικώκου

Η Δήμητρα Σωτηρία Μπιτσικώκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -55 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cadets τάε κβον ντο στη Βουδαπέστη. Δεύτερος ο Ροδόπουλος στα -61 κιλά.

Τα κενά στην… χρωματική παλέτα των ελληνικών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cadets που έριξε αυλαία στην Βουδαπέστη, συμπλήρωσαν οι Δήμητρα Σωτηρία Μπιτσικώκου (Θησέας Αιτωλοακαρνανίας) και Ανδρέας Ροδόπουλος (Αττική Δύναμη Σεπολίων).

Μετά τα τέσσερα χάλκινα μετάλλια των τριών πρώτων ημερών, σήμερα (8/10), το ελληνικό ταεκβοντό, κατέκτησε τα δύο μετάλλια που έλειπαν από τη συλλογή του και συγκεκριμένα ένα χρυσό και ένα ασημένιο.

Η Μπιτσικώκου βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας των -55 κιλών, ενώ ο Ροδόπουλος έφτασε μέχρι τον τελικό των -61 κιλών, κατέκτησε όμως την δεύτερη θέση. Η αθλήτρια του Θησέα, στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε τέσσερις νίκες. Επικράτησε 5-3 της Ράτσε από την Ρουμανία, 8-5 της Λόνκαριτς από την Σλοβενία, 43-20 της Νούτζο από την Ιταλία, ενώ στον τελικό νίκησε 6-3 την Φαν Βανρόιγ από την Ολλανδία.

Στα -61 κιλά, ο Ροδόπουλος χρειάστηκε τρεις νίκες για να φτάσει στον τελικό. Επικράτησε 19-9 του Ρουμάνου Μινέλ, 17-9 του Κροάτη Κρπαν και 31-17 του Ουκρανού Κουτσερένκο. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, όμως τελικά γνώρισε την ήττα με 35-25 από τον Ρώσο Σεκχοφτσόφ με αποτέλεσμα να βρεθεί στο δεύτερο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Δημήτριος Γκογκάκης (Ταεκβοντό Ζήκος Ιωαννίνων) ήταν πέμπτος στα -65 κιλά και η Αναστασία Ανδριανού (ΑΣ Ανδρεία) πέμπτη στα -59 κιλά.

Να θυμίσουμε πως όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cadets, είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση μέσω του 2nd Presidents Cup Europe 2017 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ